12v ile kaynak makinası nasıl çalıştırabiliriz?

Hocam aküden çıkan gazların patlama ihtimali var bu yüzden aküden yüksek akım alınmasının tehlikeli olacağı düşüncesindeyim.

Kuru tip Stasyoner akülerde gaz çıkışı yoktur. Çünkü kuru tip akülerin hücreleri tamamen vakum altında kapatıldıklarından hava alamadıkları gibi gazda çıkartamazlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
en basit yönte şu araba çakmaklığından takılarak kullanılan 220 v cıkıs veren invertörler mevcut bi bak arastr uygun A cıkıs lı vars bence olur..

arkadaşımızın dediğide olabilir çorluda bir yerde görmüştüm adamlar bir çiflik evi gibi bir baraka yapmışlar büyük bir akünün çıkışana konverter koymuşlar bununla spiral (jet taşı) çalıştırdıklarına şahit oldum ama konu kaynak olunca bilemem konunun sonunu merak editorum konuyu açan arkadaşta bu tavsiyelerden birini uygulayıp işini yaparsa bizleride bilgilendirmesini rica edeceğim...
başarılı çalışmalar dilerim herkeze...
 
Kuru tip Stasyoner akülerde gaz çıkışı yoktur. Çünkü kuru tip akülerin hücreleri tamamen vakum altında kapatıldıklarından hava alamadıkları gibi gazda çıkartamazlar.

Haklısınız.Ancak kuru tip akülerin maliyeti sulu akülere göre epey yüksek.
 
inverter tip kaynak makınası eski tip kaynak makınalarına göre çok daha verimlidir.epey oldu bizim kaynakçı arkadaşda böyle bir sorunla karşılaştı,bendeki 2,5kva lık inşaatlarda kullandığım jenaratörü verdim 5-6 gün sorunsuz kullandı.işyerinde bi jeneratörle dene ,tecrübe yap,çünkü aküler hem çok ağır hemde tükendiğinde bol bol dinlenirsin arazide.
 
aküdeki elektriği kaynak makinasının giriş gerilimine ac olarak çıkarmalısınız. Bunu bir inverter ya da ups ile yapabilirsiniz. akü ile, kaynak makinasını hemen hemen aynı gerilimde kabul edersek, 160 Ah lik, 12 voltluk bir akü, 1 saat civarında kaynak yapmanızı sağlar.

merhaba,
ürdünde bir çölde iş makinası ile çalışıyorum. elektirkçi değilim. türkiyede akü kullanarak kaynak yapıldığını görmüştüm. burada da çok sık kaynak yapma ihtiyacı duyuyurom makinede. ama makinem atölyeye oldukça uzak ve jeneratör kirası çok yüksek. saati 100 lira. ufak tefek kaynak işlerimi akü ile nasıl yapabilirim. birde çanta tipi denen kaynak makinem var. bunu akülerime bağlayabilirmiyim. makinemde 2 adet 12V 160 Ah akü var. akülerin boşalması sorun olarak yazılmış burda, motoru sürekli çalışır durumda tutarak şarj olmalarını sağlayabilirim. hatta, direk şarj motorundan enerji alabilirmiyim çanta kaynak makinası için. belki önemlidir diye yazıyorum kullandığım elektrotlar 4 mm. yanıtlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
diğer önemli bir konu, vaktinizi alacak biliyorum ama lütfen bu konuda açıklama yaparken hiç anlamayan birine anlatır gibi anlatın zira inverter falan derseniz anlamam :) mümkünse, "artı kutup başından gelen kabloyu falanca yere tak, eksiyi falanca yere, eletrotu suya sok falan gibi olsun.. sonunda ölmeyim :)
 
Mytol 160 Amper Çanta Kaynak Makinası kullanıyorum. Bu kaynak
makinesini sorunsuz olarak çalıştırabileceğim bir jeneratöre ihtiyacım
var. Aşağıdaki üç modelden fiyat ve güç olarak en düşük hangisi
yeterliyse onu almak istiyorum. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

AKSA AAP-5500 BENZİNLİ JENERATÖR 5.5 kVa
AKSA AAP-5500E BENZİNLİ JENERATÖR MARŞLI 5.5 kVa
AKSA AAP-8000E BENZİNLİ JENERATÖR MARŞLI 8 kVa


Mytol 160 Amper Çanta Kaynak Makinası Hakkında bilgi için şu linklere
bakabilirsiniz. Tüm ürünler aynı model makine içindir.

1. http://bicakciogluhirdavat.com/urun/105/mytol-160-amper-kaynak-makinasi.html
2. https://www.hirdavatix.com/eticaret/detay/view/1010/6828/mytol-bx1-160-hobi-amacli-amper-canta-kaynak-m.html
3. http://www.hirdavatspot.com/MYTOL-160-AMPER-CANTA-KAYNAK-MAKINASI,PR-2323.html
4. http://www.hizlial.com/mytol-160-amper-canta-kaynak-makinasi-turbo-fanli-termik-korumali/10011544
5. http://www.elaletlerihirdavat.com/mytol-160-%C3%A7antakaynak-makinas%C4%B1
 
bu aküyle kaynak yapma işi nasıl oluyor yapan arakdaşlar bir açıklarsa çok iyi olacak aküyü direk kısa devre ederekmi kaynak yapıyorlar, akünün patlama ihtimali v.s yokmu ?
Elkterotu kisa kes daha cabuk kaynatir
Ama hakketen akum isinmisti
Sonra sarj tutmadi
Olu akuylen deneyin bence
 
Elimde 50v 100a ac çıkışlı tranformatör var bunu normal 48v 100a veren dc akıma cevirmek istiyorum ne mazeme lazım söylermisiniz lütfen
 
bir gemide deniz suyu devresi borda çıkışına yakın bir yerden dikişinden kaçırmaya başlamıştı. deniz suyunu kapadığımızda jeneratörler hemen hararet yapıyordu. son çare olarak gemiyi kararttık 2 adet 200 A lik aküyü seri bağlayıp 2.5 luk elektrotla dikişin üzerinden kaynak yaptık. oldukça da iyi oldu. jeneratörleri çalıştırıp yola devam ettik.
Nasıl yaptınız o isi merak ettim normal kaynak oldu yani biraz anlatirmisin ustam
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst