12v dc 380v ac cevirme

Bende 1979 yılında hocama benzer bir soru sormuştum. Anlatınca nerede hata yaptığımı anlamıştım. Bende anlamadığında samimi olanlara neden olmayacağını açıklıyorum diğerlerinide engelliyorumvaktim kıymetli boşa harcanmasın. Trafo için kolay yol var sarmanız gerekmiyor. Fazla maliyet çıkmasın diye 50 vatlık 220/12 volt 3 adet trafo alın bunların 12 volt tarafını alternatöre üçgen bağladığınızda çıkışını yani 220 tarafını yıldız bağladığınızda 380 volt 150 vat 3 fazınız olmuş olur. Bu trafoların gücünü alternatörünüzün gücü kadar yükseltebilirsiniz. Sonra bunu 3 fazlı motora veriyorsunuz. Alternatörü çevirdiğinizde motorunuzda döner buraya kadar sorun yok. Bu motor ile alternatörü çevirmeye çalıştığınızda kısa bir sürede durur. İşte burada devirdaimciler ortaya çıkıyor bunun döneceğini söylüyorlar bende o zaman engelliyorum. İnşallah sizde onlardan değilsiniz.
samimi yorumunuz için teşekkür ederim. işte bu şekilde eleştiri ve yorumlar bekliyordum ben.
düşündüğüm proje teorik olarak yapılabilir ama bunu pratikte deneyemediğim için birilerinin yardımına ihtiyacım var. bu yüzden aşama aşama kafamdakileri başkalarıyla paylaşıp benim gibi bu proje ile ilgilenenlerin fikirlerini öğrenmek istedim. belki bu sayede projeyi gerçekleştirme imkanımız olurdu. ama cevap yazanlar ya anlamadı ya da anlamak istemedi.
sonuç ille de bizim istediğimiz gibi olacak demek mümkün değil. elbette sorunlar çıkacak. kapris yapıyorsun işi bilmiyorsun gibi yorumlar yapmak yerine projenin neden olmayacağı veya nasıl olabileceği üzerine yorum yapmak daha iyi değil mi?
bu arada sonsuz enerji, devirdaim makinası gibi projelerin deneysel olmaktan öteye geçemediğini ben de biliyorum. zaten öyle bir şeyin peşinde değilim.
hiçbir elektrik enerjisi olmayan kırsal bir bölgede 3 fazlı bir motor çalıştırmanız gerekiyorsa parasını verip bir jeneratör alırsınız olur biter. ya da paranız bolsa rüzgar santrali,güneş santrali yaptırırsınız.
başkaları düşünür, üretir, yapar biz de parasını verip alır kullanırız.hiç düşünmemize kafa yormamıza gerek yok. ne güzel değil mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yaklaşık 40 yıldır bu konuların içindeyim çok kişiye yardımcı oldum. Yere sağlam basan bir proje ile karşılaşmadım. Kulaktan dolma bilgilerle projeler üretiliyor ama bilgiler doğru olmadığından sonuç alınamıyor. Başarının sırrı doğru zamanda doğru yerde olmaktır derler. İşi ehline vermezseniz olmuyor doğru adreste olmak gerekiyor. Devirdaim kokusu var ise bulaşmıyorum size de önerim sonu oraya gidecek ise yol yakınken vaz geçin yoksa size pahalıya mal olur sonuçta alamazsınız.
 
bahsettiğim konu çok fazla malzeme gerektirmeyen, kısıtlı imkanlarla yapılabilecek ev yapımı jeneratör. üstelik 3 fazlı 380v çıkış veren türden. temel olarak 2 malzeme gerekli:
1-çalışır durumda bir şarj dinamosu (diyotları bozuk olsa da olur, diğer kısımları çalışsın ve voltaj üretsin yeterli bizim için. zaten diyotları sökeceğiz.)

2-özel sarım 3 fazlı trafo (primer 12v, sekonder 380 v olacak)
böyle bir trafoyu sardırabilirim dersen biraz daha detay veririm.
Ben sardırırım. Detaya devam edebilirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst