12V bobini 6V sarmak

ceyran_41

Üye
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
292
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar sizlerden bir yardım talep edeceğim. Antika motorsikletcisiyim kendim zaten elektrikciyim. Bir mobilete sinyal uygulaması yapmak istedim motor çalışırken boşta 12v dc vermekte ve gaza basdıkça 15 e kadar çıkıyor. Ancak fari yakınca 6 v a düşüyor. Motorun dinamosu ile oynayamiyorum ilave sinyal rölesi 12v ile çalışıyor fakat far yanarken 6 v olduğu için sinyal devreye girmiyor. Sinyal bobinini 6 v sarmak için ne yapmaliyim veya bu konu hakkında başka fikri olan var mi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sağlıklı olur mu bilmem ama 5v röle ve lm7805 ile olur gibi geldi bana. Ustalar daha iyi bilir tabi.
 
hatırladığım kadarıyla eski mobiletlerde, aydınlatma 6 volt üzerindendi, sistemini bunun üzerinden gidersen olur diye düşünüyorum. bobin çıkışına bir şarz sistemi ve küçük bir akü ile bu sorunu çözebilirsin. oturağın altındaki avadanlık boşluğuna sığacak bir şekilde.
 
Sinyal bobinini tekrar sarabilecek şekilde sökebilirseniz istediğiniz olur.Söktüğünüz tur sayısını yarıya düşürüp,tel çapını iki katına çıkararak saracağınız bobin işnizi görecektir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst