12v adaptör patladı.

Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba, saç kurutma makinesinden söktüğüm bir dc motorla bir hava üfleyici yapmak istedim. (Örnek foto)
04201B0E-2D17-4DC8-A800-B4BCB5ED7ABE.jpeg


Motorun kaç volt olduğu yazmadığı için 12v 8,5a led trafomda denedim ve çalıştı. Kurulumu yaptım. Evde oyuncaklardan kalan bir 12v 1a adaptör vardı adaptörün kablolarını direkt motora bağladım. Motor gayet güzel çalıştı fakat yaklaşım 40 45 saniye sonra adaptör patladı. Acaba nerde yanlış yaptım?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
demek ki, 1 amper adaptörde çalışmıyor, çektiği ampere dayanamadı garibim adaptör intihar etti. 5-6 amperden düşük adaptör kullanmayınız.
 
demek ki, 1 amper adaptörde çalışmıyor, çektiği ampere dayanamadı garibim adaptör intihar etti. 5-6 amperden düşük adaptör kullanmayınız.

Süper hızlı cevap için teşekkür ederim 😂. Peki motorun 24v olabilme ihtimali var mı? Eğer 12v da fazla amper çekiyorsa?
 
Motora ters paralel hızlı diyot
bağladınız mı?
 
Ek olarak hiçbir şey bağlamadım. Direkt adaptörün jak girişini söküp kabloları motor yönüne göre bağladım.
arkadaş, bu işler yaptım olduyla olmuyor, her makinenin (motorun) bir alt limiti vardır, bir de üst limiti. keşke bir elektronikçiye götürüp kaç amper çektiğine baktırsaydın. veya ölçü aletine sahip olup kendin de ölçebilirdin. hani elektrik şakaya gelmez
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst