1250 kVA Trafo Yüksüz Kapasitif Yazma

Katılım
7 Ocak 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
1250 kva trafoyu devreye altık kompasasyonu devre dişi bıraktığimız halde kapasitif yazıyo sayac orta gerilimde trafo 1,2 ay yüksüz olacak bu konuda acil yardım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1250 kva trafoyu devreye altık kompasasyonu devre dişi bıraktığimız halde kapasitif yazıyo sayac orta gerilimde trafo 1,2 ay yüksüz olacak bu konuda acil yardım

* Boşta çalışan trafolar harmoniklerin artmasına neden olur. Aynı şekilde trafonuz nominal altında dahi çalışsa, az yüklenmede de harmoniklerin artmasına neden olur. Harmoniklerin meydana getirdiği zararlar hakkında sitemizde genişçe bilgilere yer verilmiştir.

* Zaruriyetten böyle bir çalışma olması gerekiyorsa, yapmanız gereken, şönt reaktör kullanarak, endüktif yük oluşturup, kapasitifi kompanze etmektir.
 
Son düzenleme:
robo elektronik verdiğiniz bilgi icin teşekür şönt reaktör konusunu biraz acarmısınız
 
robo elektronik verdiğiniz bilgi icin teşekür şönt reaktör konusunu biraz acarmısınız


Şönt reaktörlerle ilgili bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.


https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/1807-sont-reaktorler.html


* Ek olarak, trafonuza 30 - 40 kVAR'lık sabit bir kondansatör bağlanmış olabilir. Kompanzasyonu devre dışı bıraktığınız halde, bundan dolayı fazladan kapasitif olabilir.

* Herhangi bir yere bağlı, unuttuğunuz bir yerde sabit kondansatör olabilir.

Bu tarz durumları kontrol edip, inceledikten sonra, sorun giderilememiş ise en son çare şönt reaktördür.
 
Son düzenleme:
sönt reaktörümüz xlpe kablonun kapasitif etkisini sıfıra çekmek için kullanılır.Trafonun indüktüf etkisi ile xlpe kablonun kapasitif etkisini karşılaştır aradaki farka göre sönt reaktör tasarlatabilirsin.ergün elektrik ve gess elektrik olabilir.gerekli bilgilerde bunlardan alabilirsin.
------------------------------------------------------------------------
ama trafonun gerilim kademesindende olabilir.Kademe ayarıyla oynanmıssa kapasitif yazabilir.bence o.g ye enerji analizör bağlarsan herseyi net bir sekilde görürsün ama roboelektronik arkadaşımın dediğide doğru muhtemelen sabit bir kondansatör unutulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ustam trafoda sabit kondansatör var mı?
varsa tam değerinde seçilmiş mi?
sabit kondansatör gücü eğer trafo gücünün %3 ile %5 ini aşarsa trafo boştayken kapasitif yazabilir
 
Ölçümün OG tarafından, hattın çok uzun olduğu durumlarda trafo yükte çalışsa bile kapasitif etki oluşabilir bazen.
25km'lik bir havai hat vardı. Ölçüm OG tarafından. Sayaç (halen) kapasitif yazıyor. Resmi yazışmalar vs. bitecek de hatta müdahale edilecek. Bürokrasi bazen zarara uğratıyor.
 
pano alt kısımda sabit 40kvar bir kondansatör cıktı devre dışı bırakıldı kompazasyon tekrar düzenlenmesi mütahit firmaya süre tanındı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst