12 voltu 5 volta düşürmek

adiga

Üye
Katılım
23 Ocak 2009
Mesajlar
154
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar elimde 12 volt bir adaptör var bu adaptör ile 5 volt alıp pic beslemem gerekiyor. Şimdi sorum şudur.
Bunu 5 volt bir zener ile yapabilir miyim (devre uzun süre açık kaldığında sorun olur mu? ısınma vb.).
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
LM7805 voltaj regüle entegresi kullanınız. Giriş ve çıkışına uygun kapasitede filtre kondansatörü kullanırsanız sorun olmadan kullanabileceğinizi düşünüyorum.

Voeding_7805.png
 
LM7805 voltaj regüle entegresi kullanınız. Giriş ve çıkışına uygun kapasitede filtre kondansatörü kullanırsanız sorun olmadan kullanabileceğinizi düşünüyorum.
hocam bu devreler olmadan olmaz mı?
 
Dostum eğer çekilecek akım çok yüksek değilse yani bir pic ne kadar akım çeker ? 20 - 30 mA ise sayın @ÖKSÜZÇOÇUK arkadaşımızında önerdiği gibi gerilim bölücü direnç kullanabilirsiniz.

Yani her halukarda bir parça kullanacaksınız. Gerilim bölücüyü iyi hesap etmeniz gerekiyor. Ama bence en mantıklısı ve güvenilir yöntem gerilim regülatörü yani LM serisi voltaj regüle entegresi kullanmaktır.
 
Bilgisayar Usb portundan 5v 500mA alabilirsin, usb'ye bağlı kablonun kırmızı damarı + siyah damarı - 'dir. Aynı şekilde telefon adaptörlerinden de usb kabloyla 5v alabilirsin.
Ben telefon adaptöründen aldığım 5 volt ile 4,5v'luk led aydınlatmayı besledim 20lt akvaryumu aydınlatıyorum 3 gündür çalışıyor :)
 
Bir işlemci beslenirken pic familyasında karşılaştığım sorun gayet iyi regülasyonlu DC voltaj istemesidir. Gürültü oldukça az olmalıdır ki yüklediğiniz program düzgün çalışsın.

Bu noktada dikkat çekeceğim yer pic beslerken mümkünse smps çalışma tekniğini kullanan bir güç kaynağı kullanmayın çünkü bu güç kaynaklarında hem gürültü hemde parazit oldukça fazladır. Sonra vay devrem neden çalışmadı neden sorun oldu demeyin.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,231
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst