12 voltluk PIR sensör alarm çıkışı

saint98

Üye
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Selamlar herkese elimde Texecom un Reflex model PIR sensörü var bağlantıları ise sırayla ''alarm-alarm-12vdc-0vdc-tamper-tamper' şeklinde. ''Alarm'' yazılı bağlantı ucunda hareket algıladığında kısa devre kadar direnç düşürürmü, bende röleli devre var, bu sensörü aldığımda içinde röle var demişti satıcı. Bu konu hakkında bilgi paylaşacak varsa sevinirim.
 
Kısa devre kadar direnç düşürmüyor. Bendeki farklı bir marka ancak bu ürünler neredeyse birbirinin aynısı hepsi çin malı neticede röle sürmeye gerek yok röleli zaten bunlar algılama yaptığında röleyi çalıştırıyor siz ne yapacaksanız voltajını ayarlayıp çıkıçına bağlayın yeter
şu linke bir bakarsanız gerekli bilgiler var isterseniz ücretsiz müşteri hattına da sorabilirsiniz arkadaşlar ilgili insanlar yardımcı oluyorlar.
http://www.na-de.com.tr/media/dokuman/tr/teknikbilgi/haraket-sensorleri.pdf
 
Arkadışm kolay gelsin;

satın almış olduğunuz pır dedektör normalde kapalı kontaktır. Hareket gördüğü zaman açık kontak olur. Tüm güvenlik sistemlerinde kullanılan pır dedektörler aynı mantıkla çalışır. 12v dc ve ovdc besleme uçlarıdır. alarm alarm yazan kontaklar ise kontak çıkışıdır. Bu çıkışlar dediğim gibi no değil ncdir yani normalde kapalıdır.
Siz bunu otomasyonda kullanacaksanız bunu göz önünde bulundurun. eğer normalde açık kontak istiyorsanız 220v lamba yaktıran hareket sensörleri var onları kullanın
iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,572
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst