12 volt Redüktörlü motor

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
570
Puanları
56
Selam, arkadaşlar 12 voltta çalışacak 30 devir 150 tork motora ihtiyacım var nereden temin edebilirim yardımcı olurmusunuz ?

http://forum.donanimhaber.com/m_115635196/tm.htm#
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomobil cam sileceği işinizi görürmü.
 
Sadece tofaşlarda ve renaultlarda kullanılan silecek motorlarını inceleyebildim ve redüktör sonrası çıkış torkları 20 ile 40 arası değişiyor bana minumum 150 tork gerekiyor.Aslında 4 adet alıp dişliler yardımı ile kendi redüktörümü yapabilirim ama hem çok uğraşmam gerekecek hemde benim için çok maaliyetli olacak.

Ayrıca elimde iki adet tofaş silecek motoru ile yapmış olduğum bir redüktör var normalde redüktör çıkışı 130d/dk idi bu benim için hem fazla hemde daha yüksek tork a ihtiyacım olduğu için redüktör ile hem deviri düşürüp hemde torku arttırmak istedim.İstediğim oldu fakat nedense yarım saatlik boşta çalışma sonucu gövdelerine el ile dokunulmayacak düzeyde ısınıyorlar.

Zk59WG.jpg


QBPVRZ.jpg


d3LO5D.jpg


y5G0Mk.jpg


Kamyon yada otobüsler için olan silecek motorları var fakat nedense hiç birinin tork değerlerine ulaşamadım ve oldukça pahalılar 700 tl den başlıyorlar.
 
Bu arada yapmış olduğum redüktörün kabaca şeması aşağıdaki gibidir ;

BPOL8V.jpg


Aşağıdaki firmanın ürünlerini inceliyorum ama tork değerlerini belirtmemişler kendilerine mail attım bakalım ne cevap gelecek (yüksek ihtimal ile umursamayacaklar ve bir cevap gelmeyecektir)

http://www.katircioglureduktor.com/kategori.aspx?ikinci_el=0&KatID=18
 
DAHA BÜYÜK TORK ARIYORSANIZ, MARŞ MOTORU DENEYİN.
 
Link çok yararlı oldu teşekkür ederim.

Öyle sanıyorum ki benim tork hesabımda bir yanlışlık var.Adresini eklediğim katircioglureduktor dün bana dönüş yaptı ve 150 tork için en az 2.5 kw lık bir motora ihtiyacım olduğunu söyledi.Ve aynı şekilde kendiside tork hesabımda bir hata yaptığımı söyledi.

Aşağıdaki motoru önerdi ;

http://www.katircioglureduktor.com/urun_detay.aspx?ikinci_el=0&UrunID=529

Bu motor ile 70 kg lık yük kaldırdığını söyledi fiyatı 225 tl + kdv.
 
Slm.
1. Önerim Otkon'un sitesine girerek bir ürün seçimi yapabilirsiniz.
2. Önerim ise maddi sıkıntı varsa ve ulaşım sorunu yoksa Karaköyde büyük kapalı otoparkın arkası Çıkma motorcu dolu envai çeşit motor var oradan bakilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Karaköye gitmeyi bende düşünüyorum ama oradaki satıcıların çoğu sattığı motorların teknik özelliklerini bilmiyorlar sadece çalışma voltajları hakkında bir şeyler söyleyebiliyorlar.

Opkonun sitesini inceliyorum teşekkür ederim :)
 
Karaköye gitmeyi bende düşünüyorum ama oradaki satıcıların çoğu sattığı motorların teknik özelliklerini bilmiyorlar sadece çalışma voltajları hakkında bir şeyler söyleyebiliyorlar.

Opkonun sitesini inceliyorum teşekkür ederim :)

Düzeltme Opkon değil OTKON olacak. Telefonda sormanız daha yerinde olur.

Ayrıca 150 Nm bayağı yüksek bir güçtür bu gücü ürete bilmek için 550 watt 12 volt 1400 devir bir motor bulmanız gerekir. buna bağlı herhangibir redüktörcüden veya karaköyden RULMANLI... BİLEZİKLİ DEĞİL... çevrim oranı 42 veya 43 redüktör bulup akuple edersiniz.
Hali hazırda böyle bir motoru direkt bulmak neredeyse imkansız. Çünki biz 24 vdc olarak 35 Nm üzerinde ürün hazırda bulamamış ve kendimiz yapmak zorunda kalmıştık. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst