12 volt 5 ahm > 220 volt kaç ahm??

kasner

Üye
Katılım
13 Kas 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
32
S.a üstadlar.
Size nacizane bir sorum olucak.
Düzce üniversitesi kontrol otomasyon tek. bölümü bitirdim ve şuan otomasyon sektöründe çalışmakta vatanım ve milletim için hayırlı bir insan olmak yolunda uğraş vermekteyim.Bu iş günümde bi soruyla karşılaştım.Bunu bana bir mühendis sordu.(Genelde hesaplarım iyidir yolda yagmur yagarken m2 ye düşen yagmuru bile hesaplamaya çalışırım hesaplayamasamda ugraşırım) Bu soruyu bende çok sordum ama herkes kaçamak cevap verdi üni hocaları bile dahil google amcadada arattım ama heralde düzgün bir arama satırı yazmadıgımdan cevaba ulaşamadım.Soru çok basist .12 volt 10-20-30 yada -40 vs ahm bi kaynak 220 volta çevrildiginde kaç ahmp er olur.Formulu ve gidişatı açıklamalı bi şekikde cevap verirseniz çk .teşekkür ederim.Ahmp fark etmiyor sadece 10 ahmper 220 volt da şu eder diye bi cvp verilmesini istemdigim için bu şekilde yazdım.
Hayırlı Akşamlar.
 
Güç(Vat) /Gerilim(Volt) = Akım(Amper) formülünden bulabilirsiniz. 12 volt 100 Ah kaynak Gerilim(volt) x Akım(amper) = Güç(vat) formülü ile vat/saate dönüştürülür 12x100=1200 vat/saat. Buradan 1200/220=5.45 amper bulunur. Kayıpları yok sayarsak 220 volt 5.45 Ah diyebiliriz.
 
Sagl üstadım ellerin dert görmesn
 
Öğrenmek içinmi sordular ya da denemek içinmi merak ettim. Kolay bir soru çünkü.
 
valla ben aynısı söledim ikna olmadılar bide adamlar mühendis makina mühendisleri en son böle bir şeye basvurdum sizin yazınızda görmelerine ragmen ikna olmuyolar hesap yanlış diyolar ama anlamıyorum ne bekldiklerini :)
 
Onlara göre doğrusunu versinlerde biz de aydınlanalım.
 
Bilmiyorum üstadım kendilerini çok iyi ühendis zannediyolar ama bi kamyonda 8 kere sensör yeri degiştirdigimi hatırlıyorum sensörlerin göremsi yeri göremedkleri için :)
 
Sevgili yeni mezun kardeşim ! Kadın kocasını kendi yatak odasında başka kadınla yakalıyor,kavga gürültü mahkemeye boşanmaya gidiyorlar. Hakim adama soruyor yaptın mı? İnanın ben öyle birisi değilim ve ben yapmadım eşim halüsinasyon görüyor son zamanlarda iyice paranoya oldu ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi edilmesini istiyorum diyor hakim kadını akli melekeleri yerinde olup olmadığı bakılması için adamın talebini uygun bulup adli tıpa kadını.Bunu sana niye yazdım ? Sene bu koca gibi diyeceksin ki zinhar öyle olmaz hani seni zorluyorlar ya.
 
valla ben aynısı söledim ikna olmadılar bide adamlar mühendis makina mühendisleri en son böle bir şeye basvurdum sizin yazınızda görmelerine ragmen ikna olmuyolar hesap yanlış diyolar ama anlamıyorum ne bekldiklerini :)

Konuyu unutmuşum güncellendiği iyi oldu 3 yıldan fazla geçmiş. Sonuç ne olmuştu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst