12 V 60 Ah Araba aküsü şarj devresi (otomatik kesmeli-Cut off)

mousolos

Üye
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
46
Selam arkadaşlar,

Evde kullanmış olduğum 12 V 60 Ah lik bir araba aküsünü her gün şarj etmem gerek. Bunun için Einhell BT BC 12 akü şarj cihazı aldım. Şarj cihazının özellikleri (Şarj gerilimi: 12 V Şarj akımı: 8-12 A Şarj edilebilen akü: 26-200 Ah)
Akü şarj cihazı ile akü arasında, akü şarjı dolduğunda akımı kesecek bir devreye ihtiyacım var. Sitede bir kaç tane gördüm ancak bazılarında benimki ile voltaj uyuşmazlığı, amper uyuşmazlığı olduğunu veya kuru akü şarjı için tasarlanan devreler olduğunu veya bazılarında hiç devre şemaları olmadığını gördüm.

Bu hususlarda amatör biriyim. Bu yüzden biraz basit bir anlatımla bana yukarda belirttiğim üzere, Akü şarj cihazı ile akü arasında, akü şarjı dolduğunda akımı kesecek bir devre için yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
 
o alette sarj kontrol malzemesi yok mu?
 
Şarj cihazının boştaki gerilimi kaç volt?Belki 14.4 v yapıp bırakmışlardır.İstesende fazla dolduramaz.
 
Malesef akü şarj cihazının kendisinin böyle bir özelliği yok. Kullanım klavuzunda da "Dikkat! Şarj süresini aşmayınız. Şarj süresi sona erdiğinde elektrik kablosunun fişini prizden çıkarın ve cihazın akü ile bağlantısını kesin." şeklinde açıklama var. O bakımdan bahsettiğim şekilde bir devre lazım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst