11 Tane Prize Kaç Amper Sigorta Takılır?

prizleri iki gruba ayır.herbirine 40a sigorta tak

Aynen bu arkadaşın dediği gibi yap... Evin çatır çatır yansın...

Bu ne biçim bir cevap ??? :eek:
candikan eğer meslekteysen acilen bırak kardeşim... Ne kendi canını yak, ne başkasınınkini... :mad:

Yukarıda arkadaşlar gerekli açıklamaları yazmışlar... Bir linyede maksimum 7 priz... Aynı anda hepsi çalışmayacaksa... Sigorta akımında 16 A.
Kurtarmıyorsa linye sayısını arttıracaksın...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
mardahana katılıyorum arkadaşım bilende yazıyor bilmeyende biz sayaç çıkışına bile 40amp. takarken düşünüyoruz ALLAH korusun adamın evi yansa kim sorumlu şakamı yapıyor yoksa ciddimi lütfen cevaplarımızı teçrübemize dayanarak yazalım.
 
her bir prizi 300 w olarak düşün 3300 w yapar o da 15 a yapar yani 16 a siğorta koyarsın amma sen yinede prizleri ikiye bölmeye çalış
 
Aman ha 40 A sigorta takma evin içinde çünkü 2,5mm2 kesitindeki kablodan 40A geçirirsen tesisatı yakabilirsin.

Prizlerde çamaşır makinası buzdolabı vesaire çalışacaksa bunlar için ayrı linye hattı çekmen gerekiyor. Bu makinalar çalışmayacaksa 7 prize kadar bağlayabilirsin. 7*300w=2100W eder. o da yaklaşık 10A civarı akım demektir(P=U*I) tabiki kullancagın kablo sıvaaltında 25A kadr dayanabileceği için sen de 25 A kadar sigorta takabiilirsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Slm,sayın candıkan kardeşim 40 amper sigortayı yavaş tak da uçmasın.:):)
Priz sortisine çektiğin kablo zaten 2,5 mm nya olacak.Peki 2,5 mm nya kaç amper akım çekiyor biliyormusun;Yok.
2,5 mm nya 22 amp.akım çekiyor zaten.Sigorta 40 ampere ulaşana kadar o kablo yanıp kavrulacak.Soruyu soran kardeş sana gelince yönetmeliğe göre bir priz sortisine max. 7aydınlatma sortisinede max.9 adet alıcı bağlanır.Normalde bir prize 16 amp.sigorta takılır,ama kullanacağın cihazlara (güce) göre değişir.Maximum 25 amp.sigorta tak.fazlası olmaz.İstersen 2 linye çek 2 adet sigorta tak.Daha mantıklı ve başın ağrımaz.Sen kullanacağın techizatları belirle,güçlerine bak,ona göre hesap yapıp uygulamaya geçersin.Kolay gelsin.
 
Her bir prizin 300w olduğu düşünülerek 3300 w eder toplamda 3300/220=15 çıkar en yakın değer 16 dır 16 a yeterli gelecektir...
 
Yangın haberlerinde hep elektrik kontagindan çıktı diye yazarlar ya. Ben de nasıl anlıyorlar diye merak ediyordum. Linye sigortasını 40A görünce zor olmuyordur herhalde :)
 
form yöneticilerime sesleniyorm candikan ivedi banlansın. milletin canını yakacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,323
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst