11. Sınıfa geçiyorum hangi konulardan başlamam lazım

Katılım
11 Ağu 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Herkese merhaba, 11. sınıfa geçtim Endüstriyel Bakım ve Onarım dalını seçtim okul açılana kadar kendi kendime bir şeyler öğrenmek istiyorum hangi konulardan başlamalıyım
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Otomatik kumanda devre elemanlarını tanıyarak başlamanız çok büyük fayda sağlayacaktır.

Endüstriyel bakım ve onarım alanında En sık kullanılan sistemlerin ölçülmesi ölçülerin değerlendirilmesi yani sağlamlık kontrolü çok önemlidir.

Örneğin 3 fazlı bir motorun sağlamlık kontrolü için normal bir ölçü aleti ile nasıl ölçülerek sonuca varılması gerektiği motorun klemens yapısındaki bobin uçlarının tespiti.

Tek fazlı motorlarda devir yönü değiştirme. Tek fazlı motorların sağlamlık kontrolü.

Aynı zamanda ölçü aletlerine çok sağlam hakim olmanız gereken bir meslek dalı seçmişsiniz.

Bir multimetrenin en verimli kullanılması için üzerindeki işaretleri sembolleri özellikleri öğrenmeniz mesleki alanınızda çok işinize yarar.

Fabrikalarda bakımcı olarak çalıştığım zamanlarda bakımcı olarak işe gelen fakat bir motoru sağlam mı değil mi diye tespit edemeyen çok insanla karşılaşmışlığım oldu.

Bunun yanında yine en çok fazla karşılaşacağınız aletlerden olan motor sürücülerini mutlaka incelemeniz gerekir.

Ama unutma ki güzel kardeşim Herşeyi bir anda öğrenemezsin öğrenirsin unutursun vs ama kendini araştırmacı olarak çok güzel yetiştirmen gerekir çünkü hangi işletmede hangi sistem yada malzeme ile karşılaşacağın hiç belli olmuyor. En güzel yöntem doğru bir araştırma şeklini öğrenmeniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst