1000kva lık kesici tutmuyor?

ejder31

Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
57
Puanları
1
şuan elimde aktif olarak 1000 - 630 - ve 350 kva bağlı olan kesiciler var 630 ve 350 kva 1 kerekte kurduğumda tutuyor ama 1000 kva olan bazen birinci seferde bazen ise 3-5-10-15 kez deniyorum tutmuyor ve hücrenin içinden hınıldama sesi geliyor biryerden ark mı yapıyor deyip baktım ama hiç bişey yok...

ortadaki akım trafosunun altında az miktarda reçine akıntısına benzer bişey vardı ve akım trafosunu çıkarttım direk verdim ardı ardına beslesim 1 kez dahi tutmamazlık yapmadı yeni akım trafosu taktım yine aynı problem başladı

başına daha önce böyle bişey gelmiş olan varmı ya da çözüm üretecek biri var mı?...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Akım trafosunu söküp gerilim altındamı denediniz öyle anlatmışsınızki sanki alçak gerilim sisteminde işlem yapmış gibisiniz. Orta gerilimde bu işlemi yapıyorsanız bu çalışma şekli çok tehlikeli akım trafosunu söküp korumasız olarak deneme yapmanız olacak iş değil. Kesicilerin tutmamasına gelince kesicide mekanik bir arıza yok sanırım. Kesiciyi açtıran koruma sistemini kontrol edin. Aşırı akım Toprak rölesi gibi kesiciniz 1000 kVA lik bir trafoyu besliyorsa mutlaka koruma sistemi vardır. Röle bağlantıları veya tep ayarlarıyla ilgili bir sorun var .
 
bekirus arkadasın dedigi gibi akım trafosunu cıkarıp baglantı yapıp denemek akıl isi degil korumasız olarak devreye alıyorsunuz. Akım trafolarının izolasyon testini yapın kesicide mekanik sorun yoksa akım trafosunda gorunuyor sorun..
 
bence tutmamasının nedeni röle ayarındandır.röle ayarlarını kontrol edin birde akım trafo oranını söylermisin....
 
röle ayarları tamam ve 25/5 özel mühendis getirttim ama yinede yapamadılar...
 
akım trafosunu degistir vede kesicinin mekanik ayarlarına bakın kesin sonuc elde edebilirsiniz. Mekanizmanın icindeki antipompaj rölesinede bakmanızda fayda vardır.
 
rölenin ani katını yükseltebilirsin demerajdan açtırıyordur.açtırdığında röleden hangi sinyali alıyorsun Io veya I>> birde rölenin markası ve ayar değerlerini verirsen yardımcı olurum.
 
rölenin markasını bilmiyorum fakat rölenin I>> yani anisini pasif yap birde trafonun ag tarafı besli ikenmi kesiciyi kapatıyorsun bu bilgileri detaylı verirsen yardımcı olabilirim.
 
brc011 arkadaşın dediği gibi bencede kesicin demerajdan açıyor.kesiciyi kedinmi açıyorsun tutmuyor veya arızadanmı açıyor tutmuyor rolenin markası role elektronikmidir hangi tip roledir.enerji verince ag şalterini indir role ile ilgili bilgileride ver bu birinci aşama ejder bey daha sonra yardımcı oluruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst