1000 va trafo için sabit kondansatör ne olmalı.

Katılım
30 Eyl 2011
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
48
Ölçü og tarafında, 1000 va trafomuz var, kompanzasyon panomuz trafodan 100 m kadar uzaklıkta.

kompanzasyon panosundan hariç tarafo yanına sabit kondansatör koyacağız, kaç kvah kondansatör koymalıyız.

saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1000 kva olsa gerektir.Yük durumuna ve trafo tipine göre değişir.Forumumuzda,bu konuda cetvel ve programlar bulabilirsiniz.
 
Sabit kondansatör için, genel kanaat %3 dur , ama ben 1000 kva trafoda 25 kvar kondansatörle netice aldım. Her trafonun teknik özellıklerı birbirine uymadıgından, bazen deneme yanılma usulü denenebiliyor..
 
Cevaplarınız için teşekkürler. Yaklaşık 25-30kvar koymayı düşünüyoruz.
 
Denemeye,7,5-10 kvar ile başlayıp,ihtiyaca göre tekrar ilave edebilirsiniz.
 
Ölçü og tarafında, 1000 va trafomuz var, kompanzasyon panomuz trafodan 100 m kadar uzaklıkta.

kompanzasyon panosundan hariç tarafo yanına sabit kondansatör koyacağız, kaç kvah kondansatör koymalıyız.

saygılar

10sn de sabit söyle bulunur örnek 30kvar ı devreye al sayac ekranında bobin şekli varsa 5-5-5-5- kvar ilave et devreye al taki kondanstör işaretini sayaçta görene kadar bu sefer kon.eksilterek bobin işaretini görünce dur sabitini bulmuş oldun ............
 
ekrem.kolu arkadaşın dediklerine sonuna kadar katılıyorum gelen voltajından tutta trafonun markasına yeraltı kablo var mı yokmusuna kadar bir çok değişkene bağlıdır bu durum.
 
OG güç ölçümlerinde görüldüki eğer ag tarafında yük düşük ise trafonun sabitesinde sıkıntılar oluyor ölçüm neticesine göre trafonun çektekiği reaktif enerji 3 fazda eşit değil yükün az olduğu durumlarda sabiteyi ayarlamak 3 fazlı bir kondansatör ile sıkıntılı aktif yük var ise çok sorun değil zaten
 
İlgilenip cevap yazan herkeze tekrar teşekkür ederim.
Her hangi bir sıkıntımız yok, cezaya falan girmiyoruz oranlarımız iyi. Fabrikamız 15 yılık, bu süre zarfında ilave kompresör, IQF, paketleme üniteleri ve daha bir sürü ilaveler yapıldı.trafo aynı kaldı, yazın sıcak günlerde trafo aşırı ısıdan arızaya geçiyordu, trafo üzerine ve odaya fanlar koyarak bu sorunu hallettik.

Hem tarafoyu bir nebze rahatlatmak, hemde ölçü kısmı o.g tarafında olduğu için trafo yanına dün 12.5 kvar 2 adet kondansatör koyduk. Kontaktör kullanmadık direk tmş den besledik.

daha önce burda bir yerde ölçü kısmı o.g tarafında olan trafolar için, trafo gücüne göre tarafonun sarımlarından kaynaklanan reaktifi karşılamak için sabit kondansatör koyulması gerektiğini okudum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst