-100 ve -150 derece arası soğutma

Merhaba @demonblade,
Durumu daha detaylı inceledim. Mevcut soğutucu gazlarla düşmeniz mümkün değil. Gazı değiştirmeniz lazım. Bunun içinde en uygun yöntem gazları karıştırmak. Özellikle saf gazlar bu sıcaklığa düşemiyor. Onun yerine karışımlar kullanılıyor. Firmanın sizden gizlediği şey gaz. İsterseniz firmaya sorun. Size gazın ne olduğunu söylemiyecektir. Yada firmaya gaz bittiğinde ve/veya özelliği bozulduğunda hangi gaz ile şarj edeceğinizi sorun. Size vereceği cevap (büyük ihtimalle) "gazı bizden alacaksınız".
Makinayı inceledim. Normal buhar sıkıştırmalı sistem. Evaparatör olarak plakanın içinden gazı geçiriyor. Onuda Roll-bond mantığı ile aynı. Yani size dediği gibi tamamen buzdolabının aynısı. Makinayı google'den arattırdığınızda iç kısmını gösteren resimler mevcut. Buradan dana detaylı görebilirsiniz.
Araştırama listeme ekledim. Bu yaz vaktim kalırsa incelerim.
İyi çalışmalar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
@deltas biz sadece gaz karışımını bulsak yeterli. geri kalan makine kompresör olaylarını gazın özelliğine göre seçeceğiz. :) inşallah vaktin olur da bakabilirsin. iş kesinlikle ticari değil. gazın adını vermem demesi beni çok kızdırdı.
ve ne diyo biliyo musunuz. servis anında cihazı onlara kargoluyacakmışız
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tekrar merhaba @demonblade ,
O gazı hazırlamak kolay bir iş değil. Elimdeki düzenekler R22,R134a ve R404A uyumlu. Bunların üzerinde deniyecegim. Aklımda bir kaç karışım var. Şu anda müsait değilim. Ancak literatürde veya patentlerde mutlaka bu şekilde bir karışım vardır.
Siz firmadan dediklerimi sordunuzmu?
 
Karışım gaz bana pek mantıklı gelmiyor. İki çok farklı gaz farklı basınçlarda buharlaşırsa biri sistemde sürekli likit fazında kalabilir. Yada yoğuşmayabilir.@deltas
 
Merhaba Serkan hocam,
R400 ve üzeri gazlar karışımdır. Mixture refrigerant gas şeklinde isimlendiriliyorlar.
 
Karışım olduğunu biliyorum değinmek istediğim mesela R22 nin buharlaşma yoğuşma basıncı yüksek iken R134a nın düşük bu iki gazı karıştırdığımızda mesela 3 barda 134A gaz fazında olurken 22 likit fazında kalacaktır sistem içinde boşluk dolduracaktır.

Neyse konuyu takipteyim dinleme moduna geçiyorum.
 
@deltas zaten ilk onları sordum ben, bana gazın özelliğini söylemedi.
Şirket sırrı imiş.
Ve oldu da gaz bitti nerden bulacaz onu dedim??
Buzdolabı tamiratı yapan servislerden bulabilirsiniz dedi şaka gibi..

Sorun halinde cihazı bana göndr dedi..
Ve bugün şunu farkettim. Bu adamlar çok çok büyük ihtimalle bu cihaza yazılım da attılar.
Ve belli bi kaç soğumadan sonra(300-500 belki de 1000) fault ışığını yaktıracaklar. Ben çok eminim bundan. Kullanıcıyı sağmaya yönelik hareketi kesinlikle bekliyorum.

Ama tekrar söylüyorum o cihaz benim işimi görmüyor. Bana daha büyük bir çalışma alanı gerekli.. 50 cm hatta 60 cm.
Şimdilik bazı çalışmalarımız var makineyi yapmakla alakalı. İlk olarak azotu (hiç istediğim bi sistem değil ama) deniyeceğiz. Ama ben o cihazı kafaya taktım abi. Yapacam o cihazı..
60 cm alanı -180 lere düşürecem.
Ahtım var artık.
Bazı ödemelerim olduğu için maddi olarak daha hazır değilim.
Ama 50 ise 50. 100 ise 100 lira harcayıp yapacam. O zamana dek bana azot mazot iyi kötü idare etmek zorundayım.
 
Merhaba @demonblade ,
Özel bir soru olacak ama mesleğiniz nedir? İngilizceniz nasıldır?

@serkan_48 , Hocam son mesajınızı şimdi fark ettim. Öncelikle lüften dinlemede kalmayın. Fikirleriniz benim için çok önemli. Ciddi bir saha tecrübeniz olduğunu düşünüyorum. Sizin belirttiğiniz durumda haklısınız. Zaten gaz karışımı elde etmenin en zor yönlerinden biriside bu . Rastgele gazları birbiriyle karıştıramıyorsunuz. Oluşturacağınız karışım öncelikle azeotropik karışım olmalı yada buna çok çok yakın olmalı. Bir diğer önemli nokta kullanılan yağ ile benzer etikelişim göstermeli. Son olarakta oluşan karışım, karışımdaki gazlara göre daha yüksek bir performans göstermeli.
İyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:
@deltas Celal bayar dan yazılım konrol ve otomasyon mezunuyum. Şu anda bi elektronik firmasında servis şefliği görevindeyim. İngilizcem konuşma seviyesi az, anlama seviyesi orta diyebilirim..
 
@demonblade , Mesleğinizi ve İngilizceyi sorma nedenim: Vakit bulursam, literatürü ve patentleri inceledikten sonra uygun olanları size gönderirim. Sizde ona göre çalışmanızı yaparsınız.

Size tavsiyem bu işi uzman birisi olmadan yapmayın. Belirlediğiniz sıcaklıklar çok tehlikeli sıcaklıklardır. Özellikle kriyojenik likitlerle oluşabilecek bir kaza başınıza çok ciddi işler açabilir. Mutlaka bir uzman kişi ile çalışın. Ve yeterince güvenlik önlemi almalısınız. Bu sıcaklıkta kullanılan sıvı ve gazlar yüksek riskli gazlar sınıfındadır. Önce güvenlik. Gerisi bir şekilde halledilir.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst