%100 sıemens s7-200 ile uyumlu plc

arkadaşlar vipa plc wincc flexible ile haberleşebiliyormu.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Denemedim ama kanımca haberlesir cünkü step 7 den vipa ya program atıldıgına göre vipa s7 300 protokollerini kopyalamıs demektir.WinCC icinde s7 300 secilir ve denenir.Bu sorunuzda gercekten benim icin merak edilen soru oldu eger donanımım olursa en kısa zamanda deneyecegim.

Acaba forumda baska arkadas denemismidir.
 
Son düzenleme:
Siemens PLC'lere uyumlu I/O kartı ve programlama kablosu Helmholz diye başka bir markada var bunların fiyatlarıda gayet uygun. Ayrıca Teleservice ürünleride var bunlar hem uygun hemde kaliteli.
 
Ben de şunu anlamıyorum: Siemens kullanıyor veya müşterilerimize öneriyorsak kaliteli olduğu için. Bu "çakma" PLC'lerin Siemens uyumlu olması onları Siemens kalitesine yükseltmiyor ki!?
 
Ben de şunu anlamıyorum: Siemens kullanıyor veya müşterilerimize öneriyorsak kaliteli olduğu için. Bu "çakma" PLC'lerin Siemens uyumlu olması onları Siemens kalitesine yükseltmiyor ki!?

kardeş kalite siemens olmayabilir ama hemen hemen herkes siemens biliyor ve okullarda siemens öğretiliyor ayrıca kurslar da siemens üzerine. bunlar ve fiyatı bu plc leri seçmemiz için yeterlidir
 
bende molehiya arkadaşıma katılıyorum; vipa bu sektörde siemensi sallaya bilir diye düşünüyorum neden dersenin aynı kulvardaki plc lerde siemens den daha fazla özellik var vipada ve bazı noktalarda imkansızları ucuza yapmış ve bence vipa harika bir plc
 
vipanın eski serilerine donanım atmak işkencedir. hele ki profibus hattı varsa.
bir sürü uyumsuzluk çıkar, kendi konfigüratörü ile önce hw dizayn edilir, ondan sonra sip tool denen ayrı bir programla bu plcye atılır vs vs.
birebir uyumluluk sadece yazlımımda var.
yenilerde de böyle midir hala bilmem.
 
Fiyatlar da yarı yarıya , güzel bir alternatif olabilir.
Ama Çin Malı , sorun çıkarmadığından emin olmak lazım.
 
Vipa'ya şöyle bir göz attım, özellikle hafıza olarak çok uçkun gözüküyorlar. Hem tümleşik hem de modüler ürünleri bir çok konuda(özellikle giriş/çıkış sayısı) üstün gibi. Peki teknik destek konusunda ne durumda, güvenilir mi? Herhangi bir sorun karşısında müdahele zamanı nasıl, Türkiye'de kaç noktadan teknik destek veriyorlar bileninizvar mı?

Özellikle bir hata yaşayıp çözüm sürecindeki memnuniyet ve şikayetlerini anlatabilecek arkadaşlar varsa pek bir makbule geçer.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst