10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Aksi

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
1,887
Puanları
472
Yaş
40
Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve devrimlerin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 72. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında yokluklar ve imkânsızlıklar içinde Türk ulusuyla başardıkları onun askeri dehasını ortaya koymaktadır.
1923 yılında kurulmuş Cumhuriyetimizin ilk 15 yıllık süreci Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen bir Türk Mucizesidir. Bu mucize O’nun ne kadar büyük devlet ve siyaset adamı olduğunun göstergesidir.

13 milyon nüfuslu, ilkel tarım yapan, sanayisi olmayan, limanları ve demiryolları yabancıların elinde sadece 1 üniversitesi olan ve halkın sadece yüzde 7’si okuma yazma bilen bir ülke devralan Atatürk’ün attığı temeller sayesinde ülkemiz bugünkü noktalara ulaşabilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri ve ilkeleri, sadece yaşadığı dönemde değil, aradan 72 yıl geçmesine rağmen günümüzde de öneminden hiçbir şey kaybetmemiş, tam tersine her gün daha fazla değer kazanmıştır.
10 Kasımlar bu yüzden kazanımlarımızı sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür.

İngiltere eski Başbakanı Churchill, Mustafa Kemal’i "Büyük bir kahraman"; Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Kennedy, "20. yüzyılın en büyük önderlerinden biri" olarak nitelemiş, Fransa eski Devlet Başkanı De Gaulle ise, "Atatürk'ten öğreneceğimiz çok şey var. Dünya önderleri arasında en büyük başarı elde eden kişilik O'dur. Çünkü ulusunu çağdaşlaştırmıştır” değerlendirmesini yapmıştır.

Dünya liderlerinin övgüyle söz ettiği Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi ülkesinde, kendi ülkesini yönetenler tarafından yok sayılması, küçümsenmesi “Atatürk’ün manevi huzurunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok” sözlerine muhatap olması kabul edilemez.

10 Kasım bizim içinde bir matem günü değildir. 10 Kasım bir kararlılık günüdür. 10 Kasım, Dünya tarihinin yokluklar içinde en başarılı mücadelesini vermiş bir ordunun Başkomutanı ve devrim yapmış, devlet kurmuş, ulusuna muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefini göstermiş, aklın ve bilimin öncülüğünde ilerlemeyi öğütlemiş bir önderin gösterdiği yolun ve koyduğu hedeflerin her zamankinden daha fazla sahiplenilmesi gereken bir kararlılık günüdür.
 
Sana karşı çok mahcubum ATAM...
O yüzden başım öne eğik...
Hiçbir mazaretim de olamaz bu duruma...
Tek söyleyebileceğim; çok çok özür dilerim...
 
Son düzenleme:
Büyük ölümlere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir...[M.K.A] Ölene dek fikirlerine bağlıyız Ulu önderim.[Atatürkçü gençlik]
 
Ulu önder Atatürkün 72. yıl dönümü anıyoruz..
bize kattıkların ve armağan bıraktıkların için teşekkür ederiz....

Atam izindeyiz
 
"Benim, Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar."

Mirasçınız ATA'm, rahmetle seni anıyoruz...
 
Bundan ortalama 100 yıl önce yaşadıgımız bu günleri, o günlerde görüp( onuncu yıl nutku) ile bizleri uyaran.

Bir bayrak altında ulus olmamızı sağlayan .

Demokratik,Laik ,sosyal,Hukuk devletimizi ve Cumhuriyetimizi kuran.

Medeni ülkeler seviyesine gelebilmemiz için gerekli tüm devrimleri çok kısa bir dönemde yapan, uygulayan.

Aynı cografyada farklı kültürleri tek bir bayrak altında toplayan , ileri görüşlerinden dersler alıp,

yaşadıgımız topraklarda birlik beraberik vede kardeşçe yaşamamızı sağlayan .

Ulu Önderimiz ''MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜMÜZÜ'' rahmetle anıyorum



[Daha önceki yazımdan alıntıdır]
 
Bır ulkenın kullerınden dogmasını saglayan ulu onderı saygı ıle anıyor Allah dan rahmet dılıyorum Mekanı cennet olsun
 
ulu önder atatürk ü saygıyla ve rahmetle anıyoruz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst