10 daireli binaya jeneratör bağlantısı

demiryurek

Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar herkese kolay gelsin. yeni yapılan 10 daireli binaya jeneratör takılmış.
Ama şebekeden jenaratöre bir hat jeneretörden de sayaç panosuna bir hat çekilmiş. ve 10 daireye 3 faz gidiyor. elektrik kesilip jeneratör devreye girince jeneratörün ürettiği elektrik sayaçlardan okunuyor. bu sorunu gidermek için ne yapmamız lazım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadasim bana kalirsa her daire icin kontaktor kullanmalisin sebeke ve jenerator olarak ayirmak gerekli
 
Şu anki sistem jeneratör ve Şebeke kabloları transfer panosuna girip,sayaç panosuna transfer edilmiş enerji veriliyor.Bu durumda elektrik kesilse bile sayaçlar dönmeye devam ediyor.
Bunu önlemek için sayaç panosunun yanında birde kontaktör panosu tesis edeceksiniz.(içinde 10 tane daireler için birde ortak mekanlara toplam 11 adet kontaktör ) Jeneratör beslemesini transfer panosundan söküp kontaktör panosuna bağlalayacaksınız.
Dairelerin beslemeleri kontaktör panosundan verilecek.
Diğer seçenek hiç dokunmayın apartmanda %100 jeneratör varsa İstanbuldadır.İstanbulda da zaten yılda bir kez elektrik ya kesiliyor ya kesilmiyor.O kadar masrafa girmektense bırakın yarım saat boyunca jeneratör fatura yazsın.
 
her daireye iki kontaktör baglaman gerekiyor biz 65 adet daireye yaptık 130 adet kontaktör kullandık
 
evet her daireye iki kontaktör veya iki tane motorlu şalter veya bir tane ATS kullanmak gerekli.
 
DÜZELTME:
"Diğer seçenek hiç dokunmayın apartmanda %100 jeneratör varsa İstanbuldadır.İstanbulda da zaten yılda bir kez elektrik ya kesiliyor ya kesilmiyor.O kadar masrafa girmektense bırakın yarım saat boyunca jeneratör fatura yazsın."

bazı elektrik kurumları bu tip tesisatları kabul etmiyor.elektrik kurumunun kabul edip etmeyeceğine göre jeneratörü sayaçtan geçirmek gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst