10 arduinonun birbiri ile haberleşmesi yardım.

darkness16

Üye
Katılım
25 Nis 2011
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar ,

Arkadaşlar 10 farklı noktada bulunan arduinolarımdan değer alıyorum gelen verileri seri port üzerinden veritabanına yazdırıyorum . Burada 10 arduinoyu 1 tane onlu usb hub ( usb çoklayıcı) üzerinden rj45 kablo ile uzatarak bilgisayara kadar çekiyorum daha sonra tekrar usb ye çevirip seri port olarak alıyorum. Bunu ortadan kaldırıp daha sağlık bir sisteme geçmek istiyorum ornegin PLC lerde kullanılan profibus modulu gibi. Arduino için araştırma yaptıgımda tam olarak istediğim şeyi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mıdır daha once böyle bir haberleşme yapmış yardımcı olursa sevinirim. Özet olarak Master arduino ile 10 adet slave arduino yu haberleştiricek bi protokol gerekli.

Kolay gelsin , iyi çalışmalar.
 
Modbus kullanın

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Daha önce kullandıysanız özelden yardım etme imkanınız var mı ?
 
Internette arduino için modbus kütüphanesi mevcut

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ben bir şeyi anlamadım neden 10 adet arduino yu seri portları ile birbilerine bağlamıyorsunuz. Çok daha kolay ve tam olarak istediğiniz gibi olur. Üstelik çevrime gerek kalmaz.
 
Merhabalar ,

Sistemi endüstriyel olarak kullanacağımız için sadece atmega entegrelerini kullanacağız. 10 tane seri portu hub ile birleştirip c# a bağladınızda 10 farklı serialport nesnesi kullanarak bağlamanız gerekiyor buda bilgisayar işlemcinizi oldukça yoruyor. Modbus gibi haberleşme protokollerinde bir adet serialport nesnesi tüm sistemle bağlantınızı sağlıyor .
 
I2C haberleşme protokolüne bi gözat

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sorunu RS485 Protokolu kullanarak çözdüm . RS485 -TTL Bu iş için ideal kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiye ediyorum . Fikirleriniz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst