1 terabaytlık hard disk sorunu

turan35

Üye
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
165
Puanları
1
Yaş
35
Selam arkadaşlar bir terabaytlık hard disk aldım fakat içine dosya açınca adını değiştiremiyorum , dosyayı açamıyorum hiç bir şey yapamıorum . yardımcı olursanız sevinirim.
 
hard diskin marka modeli nedir. muhtemel koruma özelliği vardır onu aktifleştirmişsinizdir diye düşünüyorum. ayrıca salt okunur dosya ise isim değiştirilemez. dosya özelliğini arşiv olarak değiştirin
 
Toshiba daha yeni aldım hiç bir işlem yapamıyorum . İş yerindeyim internet iş yeri ağı bununla ilgili bir durum olabilir mi ki
 
formatlayıp bir kez daha deneyebilirsin.
 
İş yerinizden kaynaklı olması muhtemel. Güvenlik açısından USB portları kısıtlanmış olabilir. Kişisel bir bilgisayara ulaşma imkanınız varsa onda deneyin.
 
İş yerinizden kaynaklı olması muhtemel. Güvenlik açısından USB portları kısıtlanmış olabilir. Kişisel bir bilgisayara ulaşma imkanınız varsa onda deneyin.
Teşekkür ederim
 
Sevgili utility biraz geç olacak ama yeni gördüm. Muhtemelen bios ayarlarında yazma silme koruması aktif olduğu için diskte dosya işlemi yapamıyorsunuz. Bu tarz bir kısıtlamanın bir çok sebebi olabilir. Genelde en basit olanı ile karşı karşıya kalırız ve çözümü gözümüzün önünde olduğu halde göremeyiz. Bu arada HDD nin tipi çok önemli. Artık piyasada çeşitli ihtiyaçlar için farklı disk tipleri bulunuyor. Mesela dosya arşivi için farklı, nat sistemler için farklı. Ayrıca, marka ve modele bağlı olarak dahili ve harici disklerde de farklı olabiliyor. Yapmanızı tavsiye edeceğim bir kaç adım var. Onları bir deneyin lütfen.
İş yerindeki bilgisayarınızın bir masaüstü bilgisayarı olduğunu varsayarak açılırken "Delete" tuşuna basıp bios ayarlarına girmeniz ve orada HDD ya da Sabit Disk bölümü bulup, Okuma yazma koruması var mı yok mu kontrol etmeniz. Varsa şayet o ayarı "disable" olarak değiştiriniz. Yoksa eğer diski ev bilgisayarınıza bağlayıp diske okuma yazma erişimi olup olmadığını kontrol ediniz. (Muhtemelen olacaktır.) O zaman niş yerindeki IT hizmeti sağlayan birinden yardım talep ediniz. Zira bu durum iş bilgisayarınızın ayarlarından kaynaklanıyordur.
Kolay gelsin...
 
Teşekkürler Sercim dediğiniz gibi IT uzmanının yüklediği bir programdan kaynaklanıyormuş problem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,287
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst