+1 li ses sistemleri(acaip yardım lazım biran an önce)

selcuksl

Üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar neden 4+1 yada 5+1 gibi devreler bulunmuyor internette çok aradım ama 2+1 den daha yükseğini bulamaaım ayrıca bu 4+1 yada 5+1 gibi sistemlerde sub devreye nasıl bağlanıyor, şema olarak varsa sevinirim,yoksa yardımcı olunabilecek herşekilde yardım bekliyorum ??? ??? ??? ??? teşekkürler
 
merhaba arkadaş. bub ses sistemelrinde bass kabin dışında diger tüm kanallar birbirine benzer .cünkü her kanala eşit miktarda ses dağılmalıdır ki eşit miktarda efekt olsun. o yüzden 4+1 5 +1 sistemde 5 ve 4 kanal genellikle aynı tasarıma sahiptir. diger kalan +1 dedigimiz subwoofer ampli tasarımı alt frekans filtre devresi içerir. aşağıda verecegim ton kontrol devresinde uygulamada gösterir. bu devrenin çıkışlarına kanalları besleemek istedigin ampli güç katlarını baglamalısın.
 
benim sormak istediğim bu değildi dostum, bak şimdi diyelim elinde bi anfi 4 tane çıkışı sol ön sağ ön sol arka sağ arka , bass çıkışı falan yok, bass için nasıl devre yapıp bağlamalıyız diyordum,ayrı bi bass çıkışı olsa onu bende biliyorum yapmayı senin verdiğin devre gibi devrelerle bağlanır , ama sdece 4 çıkış var ya da 5 farketmez o çıkışlara nasıl bağlanacak bu bass, b, karşıtırıcımı yapıp bass çıkışı elde ederiz nasıl olur, bu arada devreler için tewşekkürler ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst