1 Fazlı motora frenlem yaptırma

sedo8116

Üye
Katılım
3 May 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
merhaba
Bizim bir fazlı bir motorumuz var 1,5kw ve 5000d/dk biz bu motoru acil stop düğmesine basınca frenleme yparak durmasını istiyoruz. İnternette genelde 3 fazlı motorların frenlemeleri ile ilgili bilgi var. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
motorununuz rotoru fren bağlamaya müsait mi?motorun fan takılan bölümü frenli motorlarda daha uzundur!bence eğer frensiz motora fren uydurmaya çalışacağına aynı motorun frenli modelini alman daha mantıklı!
 
5000 devır motor, standart dışı değilmi. Bu özel bir motormudur.
 
Daire testere çalıştıran ve arka kısmında da soğutma fanı bulunmayan özel bir motordur. Kafa kısmı dökümden işlenmiş olup direk redüktöre montajlıdır.
 
Anlattıklarınıza bakılırsa sanki o bir üniversal motor. Üniversal motorların devirleri sabit değildir ve eğer bir yük bağlı değilse miline, devri sürekli olarak artar. O yüzden de millerine mutlaka bir fan bağlanır ve bu fan da motorun devrine bir üst sınır getirir. Yani standart dışı devir, ve milde fan, bunlar üniversal motor özellikleri.
 
Yapacağın kolay motoru sök Dereli fren veya emf frene götür soğutmalı fren taktır kendin yapamazsın torna ve freze işi var yaklaşık 500-900tl gibi tutar tahminim 1,5 kW için ufak fren kullanılacaktır birde start stop pano yapacaksın bu iş bu kadar
 
Motoru şebekeden ayırıp uçlarını bir direnç veya kısa devre ile birleştirerek frenlemesini denediniz mi. Yetmez ise ters akımla frenlemeyi de deneyebilirsiniz. Güvenlisi harici fren ama gerekirse diğerleri de kullanılabilir.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst