1 fazlı motor için, start kondansatörü ve daimi kondansatör hesabı, seçimi

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,789
Puanları
281
1 fazlı motorun gücü belliyse, start kondansatörü ve daimi kondansatör için hesap nasıl yapılır? yada tablo olarak böyle bir tablo var mı?

birde bu A sınıfı buzdolaplarında yada klimalarda, A sınıfı denmesinin nedeni bağlanan daimi kondansatör mü???

saygılar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kondansatör hesaplama hakkında bir bilgim yok.
klima ve buzdolaplarında hatta beyaz eşyaların tamamında uluslar arsı deklerasyon değerleri vardır.işte atıyorum 12000btu/h kapasiteli klima saatte şu kadar enerji ile şu kadar soğutma yükünü karşılıyorsa Bsınıfı :daha fazla enerji harcayarak karşılıyorsa Csınıfı:aynı enerjiyle daha fazla iş yapıyorsa A+ :daha düşük enerjiyle daha fazla iş yapıyorsa A++ şeklinde özel laboratuvarlarda ölçümlere tabi tutularak sertifikalanırlar.
şimdi bu farklılıklar nasıl elde edilir:öncelikle arge çalışmaları ile yapılan iyileştirmelerle kiminin motor gücü düşürülüp evaporatör dizaynında değişiklikler yapılır kiminde gaz performansını arttırıcı önlemler alınır kimindede farklı kompresör teknikleri kullanılır(dc inverter gibi)
şimdi daimi devre kondansatörü tabiiykide enerjide farklılık yaratır ancak fabrikalar zaten uygun güçte kondansatörler kullandıklarından bunaları değiştirerek A sınıfına geçemezsiniz.geçsenizde ileride kompresör ömrünün kısalması olarak karşınıza çıkabilir buda o güne kadar yaptığınız enerji tasarrufunu siler götürür.
yapalıbilecek şeyler olabilir ama iyi araştırıp sisteme zarar vermeyecek kompresör kontrol sistemleri yapabilirseniz kalış akımını düşürüp ardından normal devirlere yükselterek yapa bilirsiniz.
bu arada bu konulara merakımdan vede doğa sevgimden dolayı yaparsanız benide bilgilendirirseniz sevinirim
 
Merhabalar,göndermiş olduğunuz tabloda 220V ac daimi devre kondansatörlü motor için 400V uf cinsinden kondansatörler belirtilmiş tabloda,bunun sebebi nedir acaba.Ayrıca hesaplama formulunu açıklayıcı bir şekilde paylaşabilmeniz mümkünmüdür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst