1 ~ Asenkron Motor Devir Yönü Değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 Fazlı ask. mot. devir yönünü değiştirmek için ya Ana sargıdan geçen akımın yönünü veya yardımcı sargıdan geçen akımın yönünü değiştirmelisin bu işlemi kontaktörler yardımıyla yapabilirsin tabikumanda bilgin varsa.

genelde anasargı uçları U1-U2 Yardımcı sargı uçlarıda Z1-Z2 dir . ana sargının ohmetre(avometre ile ölçtüğünde) omik direnci küçük çıkar yardımcı sargının ise omik direnci büyüktür.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ana sargı ve yardımcı sargı birer uçlarını yer değiştirin

pardon ana sargı veya yardımcı uçlarını değiştirin
 
1 fazlı asm un devir yönü yardımcı sargı bobin uçlarını değiştirerek olur
bunu da bilmiyorsan
sana boş bi zamanımda bir şema gönderebilirim
 
Ana Sarginin Veya Yardimci Sari Uclarinin Yerİnİ DeĞİŞtİr.tesla KardeŞ BaĞlantisini VermİŞ.ana Sargi U1-u2,ydrci Sargi Z1-z2 Dİye İsmİ Vardir.
 
arkadaşı tebrik ediyorum arkadaşa en faydalı bilgilerden birini vermiş herkes yardımcı sargı ana sargı diyo ama bi taneside çıkıp ya nasıl tespit edilir söylemiyo ayrıca o kadar bilgisi olmayana yardımcı olmayın diyen arkadaşa da selamlar ve bi soru ""acaba sen nasıl öğrendin bu işi okuldamı yoksa iş başın damı """
muratuner ' Alıntı:
merhaba arkadaşım şimdi bir fazlı asenkron motorlarda ana ve yardımcı sargı olmak üzere iki adet sargı bulunur. motordaki kondansatör de yardımcı sargıya seri olarak bağlanmıştır.eğer sen bu motorun devir yönünü değiştirmek istiyorsan ana veyayardımcı sargıdan herhangi birinin yönünü değiştirmelisin. ama sadece brinin her ikisini de değiçtirirsen,motorun devir yönü değişmez. bir de motorun klemens kutusunda eğeğr üç adet uç varsa bu durumda da motorun devir yönünü değiştiremezsin. bobinleri bulmak için bir dip not; yardımcı sargı endüktansı küçük ama omik direnci büyük olan sargıdır
 
monofaze motorun yön değiştirmesini pano ile yapacak olursak kaç tane kontaktöre ihtiyacımız olur yön değişimi için.ben bu soru sorulduğunda 2 demiştim ama bir mühendis hayır dedi.onun için özel bir kontaktör getirttiğini söyledi.sanırım 4 kutuplu.

bu işi panoda yapan oldumu hiç.karşılaşılan sorunlar neler olabilir.teorik olarak sargı uçları yön değiştircek evet ama pratikte bu kadar basit mi ?

sanırım teorik olarak görülmüş bir eğitimin ardından bu soruyu sormam normal ...

kolay gelsin...
 
ArkadaŞlar1 fazli yanİ 220 volt 0 55 kw bİr motorun devİr yÖnÜnÜ sitart sitoplarla yanİ joglarla deyİŞtİrİlmesİ İle İlgİlİ bİr cİzİm lazim Şu anda uygulanmiŞ bİr hedef motoru vardi uclari kariŞtirildiĞi İcİn uygulamayi yapamadik bÖyle bİr deneyİmİ olan varsa acİlen cevap msenem ******@hotmaİl.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşım 2 uç kondansatöre bağlıdır muhtemelen kalın kablolar ana sargıdır o kalın kabloların yerini değiştirdinmi işlem tamamdır okey hadi kolay gelsin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst