1 ~ Asenkron Motor Devir Yönü Değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burç

Üye
Katılım
28 Şub 2006
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 1 ~ asenkron motorun devir yönünü nasıl değiştire bilirim bunu bilen arkadaşlar varmı aramızda yardımcı olursanız Çok sevinirim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
vallaha şimdi elektronik devreler ile yapıyorlar eskisi gibi bobin degiştirme olayı yoh
 
ugrasma kardes bobınle mobınle cevır morun baglatısını tersıne,ama mekanıgını ahbe kardes bak sımdı rotoru al önüne ne tarafa dönüyor mesalam sag cevır motoru tersıne rotor karsıda kaldımı bak sımdı ne tarafa dönüyor ,tersıne degılmı ,ah be kardesım basıt yav basıt.
 
Tek fazlı motorların içinde Ana ve yardımcı olmak üzere iki sargı vardır.
Motor devir yönünü değiştirebilmek için yardımcı sargı uçlarını dıaşrıya çıkar (Kıyma makinası gibi) ondan sonrada artık istediğin ucu kondansatöre bağlar yönünü değiştirirsin kardeşim.
 
1 faz mototrların ana sargı ve yardımcı sargı olmak üzere 2 sargısı vardır.devir yönü değişimi için ya ana sargı uçlarını yada yardımcı sargının uçlarını yer değiştirmen gerekir.Her 1 faz motorun kondansatörü olmayabilir. bunun için yardımcı sargı ve ana sargı uçlarını tespit etmen gerekir

şimdi 1 faz asm devir yönü değişimi için devresinide gönderiyim istersen

adsizz.th.jpg
 
(şimdi 1 faz asm devir yönü değişimi için devresinide gönderiyim istersen)
Arkadaşım!!! Biz bu tür soruları soran arkadaşlara cevap yazarken, onların en azında profesyonel olduklarını düşünerek cevaplar yazıyoruz ve en azından onlara sorumluluk yüklüyoruz.

Okadar izahata ihtiyacı varsa o arkadaşın, bıraksın bu mesleği ve hiç yapmasın ozaman. anladınmı şimdi?
 
hoş görmek lazım arkadaşlar sonuçta burası paylaşım, dostluk ve dayanışma üzerine kurulmuş bir form dur.o yüzden yardımcı olalım bu arada msslm sanada teşekkürler.arkadaşın sorunana gösterdiğin ilgi ve alakadan dolayı unutmayalım hobi olarak ta uğraşanlar var aramızda....hjerkese gaziantepten sevgilerle..
 
1 Fazlı asm lerde motor yönü yardımcı sargının kutuplarının değiştirilmesiyle değişir.
 
merhaba arkadaşım şimdi bir fazlı asenkron motorlarda ana ve yardımcı sargı olmak üzere iki adet sargı bulunur. motordaki kondansatör de yardımcı sargıya seri olarak bağlanmıştır.eğer sen bu motorun devir yönünü değiştirmek istiyorsan ana veyayardımcı sargıdan herhangi birinin yönünü değiştirmelisin. ama sadece brinin her ikisini de değiçtirirsen,motorun devir yönü değişmez. bir de motorun klemens kutusunda eğeğr üç adet uç varsa bu durumda da motorun devir yönünü değiştiremezsin. bobinleri bulmak için bir dip not; yardımcı sargı endüktansı küçük ama omik direnci büyük olan sargıdır
 
burc arkadaşım motorun klemens kutusuna 4 renk kablo gelir kahve= kondasatörün bir ucu +faz / mavi=nötür/ siyah =kondansatörün diğer ucu / sarıyeşil=mp(şase) şimdi motorun bir yöne dönüyor saat yönü diyelim şimdi ters yöne çevirmek için faz ucunu siyah +kondan satör ucu yaptığında kahve +kondansatör olmuş olacak motor yön değişecek (yani fazı kahveye verince bir yön siyaha verince diğer yön) kolay gelsin. ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst