0,75 mm2 kablo çarpılma mesafesi

Güzel kardeşim yukarıda anlattık ya 1 volt bile degil etki edecek değer 0.4 volt daha az gerilim düşer üzerine bence sen önce ohm kanunu bir güzel öğren bunlar derin mevzular anlaman zaman alır
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ukala ve hadsiz sin cevap vermeyeceğim artık memleket samsun herhalde samsunlular çok beyefendi naif insanlardır yada genelde benim tanıdıklarım öyle sen istisna olmalısın.
Kimin ukala ve hadsiz olduğuna Yönetici ve site üyeleri karar verecektir. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.
 
Anladım, iletken kesitinin inceliği ve mesafenin uzun olması gerilim düşümü etkisi yapacağından voltajı ne kadar düşürür ve düşen voltajın çarpılmadaki olumlu etkisi ne olur yani ölümcül bir etki olur mu acaba? Tam olarak aradığım cevap bu aslında.
Bastığın yer ıslaksa ve elini çekemezsen o durumda öbür tarafa gidersin.
 
İlginç bir deney :)
Tartışma çirkin bitmiş.
Yüz metre ve yukarısında voltaj yükselir. amper düşer.
Öldürücü bir etkisi olur mu bir denemek lazım :) Benim tahminim ölümcül bir etki yaratmaz.
Sanırım soruyu soran kişi bu deneyi yapmış olmalı....
Bilemiyorum artık ..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst