0-30v 3a güç kaynağı problemi

can89

Üye
Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim bi güç kaynağı yapayım dedim electronics lab sitesinde 0-30v devre bulup yaptım volt ayarlıyo fakat amper ayarı yapmıyor.Sorun nerede anlamadım o amper potunu boşamı koymuşlar acaba? http://electronics-lab.com/projects/power/001/index.html
 
Akımı ayarlamak için nasıl bir harekette bulunuyorsunuz ? Yük altındamı test ediyorsunuz yoksa başka bir şekildemi yani akımı ayarlamadığını nasıl anladınız?

Şönt direnci olarak 0.47 ohm 5 watt R7 direnci için ne kullandınız?

Bu devre güzel bir devredir. Çalışmaması için bir durum yok. Belki atlanılan unutulan küçük bir durum var olabilir. Beraber buluruz umarım.

Kolay gelsin.
 
ilk önce lcd panel aldım bağladım voltu görüyordum fakat amer 0 görünüyordu . çıkışa bi motor veya başka bişey bağlayınca akımı görüyordum fakat ayarı yapamıyordum.lcd yi çıkardım multimetre ile ölçtüm yine aynı amper değişmiyordu yani nasıl sınırlıyor 0.002 a 3a arası anlamadım
 
bi yardım edin lütfen yaa :(
 
Yukarıdaki sorularıma cevap verin sakin şekilde ilerleyelim.

Bir ikinci isteğim yaptığınız devrenin üst alt ve bir kaç açıdan resmini çekip eklermisiniz? Görelim önce.
 
şönt direnci kullanmadım asdece r7 0.47 ohm pot ille ilgili açıklamayı yukarıda yaptım şimdi fotoğrafları atıyorum
 
Ben potansiyometre ile ilgili bişey sormadım dostum. Bu devre akım sınırlaması yapması için devreden geçen akımı algılayabilmesi gerekiyor. Siz şönt direnci kullanmadıysanız devreniz geçen akımı okuyamaz akım sınırlama yapamaz.
 
Fotoğraf2426.jpg
Fotoğraf2427.jpg
Fotoğraf2428.jpg
Fotoğraf2429.jpg
http://www.ebay.com/itm/LCD-double-...ge_ElectroniqueComposants&hash=item5b09badcb8
 
ilk önce lcd panel aldım bağladım voltu görüyordum fakat amer 0 görünüyordu . çıkışa bi motor veya başka bişey bağlayınca akımı görüyordum fakat ayarı yapamıyordum.lcd yi çıkardım multimetre ile ölçtüm yine aynı amper değişmiyordu yani nasıl sınırlıyor 0.002 a 3a arası anlamadım

Devre resimlerine baktım güzel işçilik çıkartmışsın.

1- Devreyi kurarken şu parçayı bulamadım onun yerine şunu kullandım dediğin parça varmı ?

2- Led panelmetreyi inceledim. Güzel ve benimde almak istediğim bir ürün. Akım okumak için kendi içinde şönt direnci mevcut. şimdilik sökülü ise öyle kalsın. Ölçümlerimizi normal ölçü aleti ile yapalım.

Öncelikle devreyi yükleyerek ölçümlememiz gerekiyor. Şöyle tarif edeyim.

mesela 12 volt 3 amperlik bir lamba - motor - sunni yük - rezistans direnci gibi bir yükle devremize bağlantı yapıp yükleyiniz. Yüklemeden önce devreye seri ampermetre bağlantısını yapıp hazır edin. Voltajı verip yükü çalıştırın. Ampermetrenizde 3 amperi görün. Daha sonra anladığım kadarıyla P1 potu voltajı P2 potu ise akımı ayarlıyor. P2 potunu kısmaya başladığınızda devre üzerindeki led yanacak ve ampermetre üzerindeki akım düşmeye başlayacaktır. Ledin yanması akım sınırlama fonksiyonunun görevini yerine getirdiğini anlatmaktadır.

Önce kuvvetli bir yük üzerinde bunu denemelisiniz. 50 - 100 ma çeken bir yük üzerinde bunu test etmek kolay olmaz. en az 2 amper çeken bir yük ve motor olmamasını tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
 
bulamadığım parça yok hepsi tam
elimde bi motor var 12v diye aldım pcb delmek için bunu bağladığımda normal çalışırken 250 mA filan gösteriyo göstergede motor delerken zorlandığı için ekranda amper göstergesi 1 - 1.5 A gösteriyo buda 2n3055 in yanmasına sebep oluyor. Ben şöyle düşünmüştüm motoru bağladığımda sabit 500 mA de çalışsın ve zorlanırken akım yükselmesin sınırlansın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst