0-20mA akım sınırlaması

gkhnyprk

Üye
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Kusura bakmayın forumda arattırdım fakat mA seviyesinde bulamadım. Elimde bir pc 31 cihaz var ve bundan 0-20mA aralıgında analog seviye okuyorum. yalnız bir şekilde pc-31 cihazı 20mA den bazen pik şeklinde akım gönderiyor ve okuma yaptığım cihazı kilitliyor ve reset atmam gerekiyor cunku okuma yaptıgım cihazın ust sınırı 21mA. Bu durumu nasıl engelleyebilirim? bir şekilde bu cihaz 20mA den fazla akım gönderiyor ve ben hiç bir durumda göndermesin istiyorum. önüne kırpıcı bir devre filan mı koymamız gerekir?

Teşekkürler
 
Aslında kullandığınız devreyi şematik olarak görsek daha iyi olur sonuçta akımı ölçmek için yine gerilim karşılığı kullanılır bu cihazı nasıl ve ne şekilde kullanabiliyorsunuz size nasıl bilgi veriyor siz nasıl değerlendiriyorsunuz açıklama ve şema olsa iyi olur.
burada led akımını 20 ma e sınırlamak için bir ürün var ama size değişken akımıda verecek birşey lazım sanırım, bu ürünün o özelliği varmı bilmiyorum ve +-3 ma demiş yine işinizi göremeyebilir LED Current Limiter - 20mA
burada constant current örneği var buda olmayabilir 30 LED Projects
tam bilmiyorum ama aradığınız şey "Analog signal isolator" olabilir.
Belkide dediğiniz gibi bir kırpıcı devre yapılabilir ama bunun için bahsettiğim detaylar lazım transistörler hakkında bilginiz varsa uygun devreyi tasarlayabilirsiniz. Akım kazancı 1 olan ve 20 ma üzerinde akım vermeyi kesen bir transistör devresi yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst