0-10V Çıkış Veren AC Ampermetre

furkan68

Üye
Katılım
7 Şub 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Konum
AKSARAY
Arkadaşlar herkese merhaba benim sorum 0-10v veya 4-20ma çıkış veren ampermetre var mı. Örnek verecek olursak 200/5 akım trafosunda 100a gecerken 0-10v arası istediğimiz çıkışı alabileceğimiz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aramış olduğunuz Ampermetre piyasada da bulunmamakta.

Fakat şöyle bir çözüm var. Akım tarafosundan almış olduğunuz 5A'i transdüsere girersiniz. Transdüser sizin istediğiniz şekilde akım veya gerilim bilgisini çıkışından size verir.

İlgili transdüserleri Siemens,Weidmüller, Klemsan v.s. firmalarından temin edebilirsiniz.
 
EMKO ESM 9950 proses kontrol cihazına EMI-920 Akım giriş modülünü ve EMO 930 Akım çıkış modülünü takarsanız. Hem Amper göstergesi, Hem 0-4/20 mA çıkış, Hem set değerli kontak çıkışı elde edersiniz.
 
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim anladığım kadarıyla bu şekilde çıkış veren bir ampermetre yok transdüser kullanmak zorundayız
 
Bu tip cihazlarda transmisyon özelliği baskın olduğu için çevirici olarak söylenip satılması doğal. Mikro işlemci kullanıldığı için 1 den çok özellik eklenmesi cihazları multi fonksiyon haline getiriyor. Bazı firmalar panelmetre, bazıları transdüser, bazıları proses kontrol olarak satışa sunmuş.

Netice de ampermetreden gelen akım şönt direç vasıtası ile voltaja çevriliyor ve göstergede değer görülüyor. Hatta şönt direnci harici takılıp 0-5 / 0-10 ... Amper ayarlanabilenler dahi var.

İbreli olanları soruyorsanız (artık üretildiğini sanmıyorum) akımın hareket ettirdiği disk 2 bobin arasında oynuyor ve bobinlerin manyetik alanın değişiminden 0-10V / 0-20 mA gibi çıkış veriliyor. Bu devre ayrı bir besleme ve özel bir kalibrasyona sahip oluyor.

Şimdi ibreliler için genelde trasdüserin çıkışından besleme yapılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst