şişe dolum otomasyonu

runhek

Üye
Katılım
30 Mar 2012
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
34
q22z1.bmp


Şişeler üçerli gruplar şeklinde banttan geçiyor. Algılayıcı sensörler birbirlerini göremediği zaman şişeler doluma başlaması için dolum vanaları açılır. Bu arada dolum vanalarının yanındaki mesafe sensörleri ölçüm yapmaya başlar. Mesafe istenildiği mesafe olmadığı sürece dolum yapar. Sensör belirtilen mesafeyi ölçtüğü zaman dolum vanaları kapanır. Bant yürür ve diğer şişeyi algılamayı bekler.

q239z.bmp



Sistem ilk açıldığı anda bant motoru çalışmaktadır. Algılayıcı sensörler şişeleri algılayınca logic1 olmakta ve bant motorunu durdurarak şişelerin dolması beklenmektedir. Şişeler dolduktan sonra ise bant motoru tekrar enerjilendirilerek şişelerin bant üzerinden devam etmesi sağlanmaktadır. Bant sonuna yerleştirilen sıvı seviye kontrol sensörleriyle ise dolum yapılan şişeler kontrol edilmektedir. Şişedeki sıvı seviyeleri istenilen referans noktasında değilse sistem durdurulmakta ve hata lambası yanmaktadır. Sıvı seviye sensörü istenen referans değeri olmadığında logic1 olmaktadır.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst