şerit led geç yanıyor.

tkncr

Üye
Katılım
4 Mar 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR 6M 5050 3 ÇİPLİ LED DÖŞEDİM VE 12V ,10A DE TRAFOSU VAR ANCAK DÜĞMEYE BASTIĞIMDA GEÇ YANIYOR. NEDEN OLABİLİR ACABA?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
adaptör de sıkıntı olabilir led yerine 12 v ile çalışan başka cihaz filan çalıştırın bakalım sonuç aynımı
 
2 adaptör denedim 2 sinde de aynı yaptı kardes
 
Aynı şekilde 22 mt led kendim döşedim anahtara bastıktan 2 saniye sonra led yanıyor bunun sebebi trafo da enerji yokken deşarj olması.
 
Benimde 2 olmasada 1 saniye falan geçikme oluyor lakin 220 v kapattığımda, 12 v kapattığımda bu geçikme olmuyor. Hem 220 hem 12 v anahtar koymuştum.
 
Bencede kapasitörün dolumu ile alakalı olsa gerek 220v kapatmadan 12v aç kapa yaptığımda hiç bekletmez gece yatarken 220v kapatırım tekrar açtığımda 1sn bir geçikme olur buda bence normaldir. Güç kaynağım fena bir marka değil.
 
İyi Günler. Benzer bir durum benim de başıma geldi. 3mt tek çipli led için 2A'lik trafo kullanıyoruz. Led yaklaşık 10sn sonra yanıyor. Tedarikçi ile görüşmemizin sonucunda ürün koruma sisteminden bahsetti. Böyle bir şey var mı?
 
Smps adaptorlerde ilk calismada bazi kontrolcu entegrelerinin soft start ozelligi bulunmaktadir. Bu ozellik enerji verilmesinden bir kac saniye sonra gucun gelmesine neden olabilir.

Ama bu sure 10 saniye ise baska bir sorun var diyebilirim. Bu surenin koruma ile alakasi yok.
 
1 saniye en fazla 2 saniye gibi süre kapasitörlerin şarj dolumu vs ile ilgili gecikme normaldir.
Serkan hocamın dediği gibi 10 saniye gibi bir gecikmeye pek şahit olunmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst