şarjlı matkabınızın pilleri eskisi gibi şarj tutmuyorsa

uçak16

Üye
Katılım
3 May 2009
Mesajlar
434
Puanları
31
Yaş
61
şarjlı matkabınızın pilleri eskisi gibi şarj tutmuyorsa içindeki pillerin yerine laptopların bataryasını sökün içindeki piller 3v birtanesi nimH bu bataryalar laptopta veri lerin güveni bakımından tam olarak boşalmaz üzereinde yazılım vardır onları söküp kullanabilirsiniz ekonomiye katkı çevre çıkan pilleri mutlaka dönüşüm kutularına atın.
 
sevgili kardeşim
şarjlı el matkaplarında kullanılan pillerin herbiri 1.2 volt ve henelde 1200 mah gücündedir. piyasada yedek parça satan dükkanlardan şarjlı el süpürgesi pillerinden adeti kadar alıp takarsanız bayaağı gidiyor önemli olan şarj ve deşarjlarını sık sık yapmakta böylece pilin ömrü uzuyor... bendeki 18voltluk şarjlı el matkabının pillerini değiştirdim 1 seneyi aşkındır sıkıntısız kullanıyorum...
 
Teşekkürler ama her bataryanın pili uyar mı ki şarjlı matkaba.
 
aslında lion batarya pili kullanılması en iyisi ben silindir tipi volt ve amperine uygun batarya aldım kendim dizayn ettim verim alamadım bu sefer lion batarya alıp içine yerleştircem
 
Deneme yapmadan önce teoriye bakın bu sayede maddi menevi zarara uğramazsınız, ni yazan piller (ni-mh=nickel metal hibrit, ni-cad=nickel cadmiyum vs.) 1.2 V hücre gerilimindedir, yani bu tip pilleri kullanan bataryalar 1.2 V ve katlarıdır, li yazan piller (li-po lithyum polimer, li-ion=lityum iyon) 3.7 V hücre gerilimindedir, yani bu pilleri barındıran bataryalar 3.7 V ve katlarıdır mesela laptop bataryanızın üzerinde 11.1 V yazıyorsa bu batarya li tabanlı pillerden oluşmuştur, ve örneğin sarzlı matkabınızı açtığınızda içinden ni yazan mesela ni-cad bir pil varsa ve siz laptop bataryasından söktüğünüz li-ion tarzı pilleri bu matkaba takarsanız sonuç hüsran olur çünkü lityumm ve nikel pillerin sarz prosedürleri bambaşkadır, sarzlı matkabınız nikel pil kullanıyorsa lityum pili sağlıklı sarz edemez, hatta patlamasına dahi sebep olabilir.
 
Arkadaşlar şarjlı matkapların bataryaları şarj tutmadığı zaman ben açıyorum.Teker teker ölçerek değerlerine bakıyorum.Bazen içlerinden bir yada birkaçı bozuk çıkıyor.Onları yenileri ile tamamladığım zaman gayet güzel iş yapıyor.
 
Ayrıca şarjlı matkabınız,ilk çalıştırma anında yavaş yavaş çalışırken,sonradan devri artıyorsa bilin ki arada bir veya birkaçı bozuk demektir.Batarya içindeki sağlam piller çalıştırma esnasında bozuk olanları şarj ettikçe devri yükseliyor.
 
aliihsan beyin tesbiti doğru genelde bir veya birkaçı arızalanıyor o pilleri değiştirince sorun çözülüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst