Şu Fm vericiyi nasıl yapacağım

yesil81

Üye
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Bulunduğum ilçede doğru dürüst radyo yok iki radyo çekiyor. Ben eve bir Fm verici koysam onuda Uydu ya bağlasam ilçede arabayla dolaşırken ayarladığım radyoyu dinlesem nasıl olur. Bir uçtan bir uca 6-7 km falan, şöyle 15-20 km yayın yapan bie fm verici yasal olarak sıkıntı olur mu. Olmazsa elinde böyle bir devre olan varmı acaba
 
yasal olarak zaten sıkıntı :) ruhsat falan gerekli
 
ooo iyiymiş uydudan transponder kiraladın galiba hangisi turksat1c mi?
 
Yok evdeki uydu anteninin ses çıkışını fm vericinin mikrofon girişine bağlamayı düşünüyordum ama vazgeçtim ruhsatla falan uğraşamam.
 
Mühim değil Elektroniği çok severim. 4 sene lise elektronik 4 senede ÜNV elektronik öğret. okudum ama şimdi Milli Eğitimde Bilgisayar öğretmenliği yapıyorum. İlk fırsatta branşımı değiştireceğim.
 
Evet o kadar emek verdim okudum. Elektronikle orta okuldayken uğraşmaya başlamıştım. Bilgisayar öğretmenliğide iyi ama ben sevmiyorum her şey sanal.
 
yayın yapmaya kalkarsan belki muhit olarak geçerlı olabılır anında buluyorlar ben 12 km iletışım kurabılen senao telsiz telefon almıştım askerı hava alanına yakın hava ıkmal ustu var cihazı çalıştırdım 1 saat içinde askerı araçla kapıma geldı zılı çaldılar az kalsın benım cihazda gıdıyordu faturasının tarıhıne baktılar gerı ıade etmem şartıyla cihazı bıraktılar ben burada bazı arkadaşlara anlatıyorum hikaye geliyor:) frakans kirliliği yaratmak çok tehlıkelı ustelık vijdanı rahatsızlık verecek bır konu farzedelım cankurtaran ekıbının frakansını bozdunuz o zaman ne olacak hayat boyu sebep olduğunuz bır başkasının hayatını gerı getırebılecekmısınız şuda yasalara uyulmuyr boşver gıtsın :)adam öldurmeye sebep olmuş kımın umurunda:) bu konuya gelınce yacağınız FM verici buyuk ıhtımalle filtre olmıyacak yanlış anlamayın bu işin uzmanı değılsınız ıster ıstemez yaptığınız verıcıde dığer frakanslara salınım olacak mesela 88mhz-110 mhz arası çalıştırmanız gerekecek ama yaptığınız verici 68 mhz ile 180 mhz bolgelerınde zayıfta olsa salınım gosterecektır güçlu verıcı yapmanız tehlıkelı deneme olarak 100 miliwatt yapabılırsınız buda en fazla açik alanda 2 km gider
 
Telsiz frekansını kullanmayacaktım bildiğin radyo 88-108MHz ama neyse vaz geçtim uğraşmaya değmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst