Şimşek Çaktı ve Modem gitti:)

novell35

Üye
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
530
Puanları
31
Yaş
40
Kuzenimin Asus AAM6010EV-M marka tek port Adsl modemi şimşek çakmasından sonra birtürlü ip adresi almıyor..Daha öncede bu tür sorunu 1-2 arkadaşım yaşamıştı.modem garantisi yok.Teknik servisine götürmeden uygulayabileceğimiz yöntemler varsa ve paylaşırsanız sevinirim..3 adsl hattında denedim fakat ip almıyor..

yardım edeceklere şimdiden tşk ederim..
 
Şimşek çakması elektronik cihazlara zarar vermez.Yakınlara yıldırım düşerse,TV.radyo v.s. gibi cıhazların tüner ve anten girişlerindeki komponentler zarar görür.Nedeni ise milyon volt değerinde,binlerce amperlik güç toprağa akarken yakın çevresine de cihazlara hasar verecek gerilimi gönderip cihazlarımızı bozuyor.Bilginize.
 
telefon hattından şarj almıştır ufuk kardeş.eğer devamlı bu tür sorunlar olan bir bölgeyse evin elk.panosuna ve telefon hattına parafudur taktırın.kolay gelsin.
 
yardımlarınız için sağolun ama amaca yönelik yardım maalesef henüz gelmedi :) modemi nasıl kurtarırım bu konuda bilgi veren olursa sevinirim..
 
Şarjlı havalarda ve yakın mesafede ( 500-1000 m olabilir ) yıldırım düşmesi durumunda,elektrik ve ha-
berleşme devrelerinde gerilim yükselmeleri olması çok normaldir.Bu gerilim yükselmelerinden en az şekilde etkilenmek için,iç yıldırımlık tabir ettiğimiz koruyucularn kullanılması gerekir.Bu malzemeler,alçak
gerilim devreleri ve zayıf akım devreleri ( telefon,anten,telefon santralı vs ) için farklı tiplerde üretilmek-
tedir.Biz,Phoenix contact ve Lutron firmalarına ait olan tipleri kullanmaktayız ve sorunlarımız hemen he-
men tamamen ortadan kalktı.Piyasada,Siemens,Legrand,Merlin Gerin,Obo gibi firmalara ait ürünler bulunmaktadır.Seçimi için firmalarından yardım alınabilir.
 
sn.UfukizmiR

Modemın devre empirmesinin alttan ve üstten fotolarını cekıp mesajınıza koyarsanız.Belkide sorunuza istediğiniz gibi bir cevap alabilirsiniz.

Kolay Gelsin
 
bnecede fotosunu çekip yollayın ama foto pixeli büyük olsun...
 
arkadaşım aynı olay benimde başıma geldi ben modemi serviste yaptırdım fakat sadece modemlede kalmadı anakartın modem girişide yandı sana bir sorum var bilgisayarına başka bir modem takıp denermisin eğer o zaman da almıyorsa anakart girişindede sorun var yenisi 10 tl alıp anakart üzerindeki yuvaya takman yeterli kuruluma gerek yok bende pegasus modem vardı önceden entegresi zarar görmüştü
 
ben ilk modem aldigimda kullanim klavuzunda yagmur yagarken kapatin fln yaziyordu , bence kullanmayin arkadaslar yagmurda karda kista cep telefonu , internet bilgisayar vs. teknoloj ilerledi tabi de boyle tedbirler de alalim ...

saygilar
 
Sn.UfukizmiR ;
Sn.ŞaŞKıN'ın önerisine aynen bende katılıyorum fakat illaki ben bu modemi yapacagım diyor iseniz;
Modemin board ına iyice gözle bakınız patlamış yada yanmış bir devre elemanı varmı yok ise ölçü aleti ile devre takiplerini yapınız sorun entegrelere kadar takip edin diyotlar,transistörler,kondansatörler v.s.
Kolaygelsin;
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,650
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst