Şifreli Kilit Uygulaması

PICMAN

Üye
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
23
Puanları
1
Merhabalar;
Sizlere bu ay internette çok karşılaştığımız şifreli kilit uygulaması paylaşıyorum.

PIC 16F876 ile tasarladığım bu devre, 1-8 hane arasında şifre kaydedilebiliyor. Devre ilk açıldığında şifre 12345678 dir. Hiç bir tuşa basılmadığı zaman tuş kilidi devreye girer ve tuş kilidini kapatmak için ENT tuşuna basılır ve kapatılır.
Tuş kilidi kapandıktan sonra ekranda şifre giriniz yazısı gelir ve kaypad dan şifre girilir. Şifre doğru ise ekranda DOĞRU yazısı çıkar ve role 500ms tetiklenir. Eğer şifre hatalı ise ekranda YANLIŞ yazısı çıkar ve buzzerdan uyarı sesi gelir.

Şifre değişikliği için ekranda şifre giriniz çıktığı zaman, şifre girilmeden PRG tuşuna basılır ve eski şifre girilir. Eski şifre doğru ise ardından yeni şifre girilerek ENT tuşuna basılır ve şifre kaydedilir. Yeni şifrenin uzunluğu 1 ile 8 hane arasındadır.

Devrede yatay 4x3 Membrane Switch kullandım. PCB bağlantısına göre soket uçlarında satır ve sütunların yerleri belirtilmektedir. İstenildiğinde butonlarla KayPad oluşturulur.


Yönetici Notu: Paylaşılan dosya, dosya paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
umut abicim bunun maliyeti nedir bana dönerseniz sevinirim !
 
çok güzel bir çalışma gerçekten kullanışlı keypadi nereden aldınzı sorabilirmiyim?
 
yukarıdaki devrenin açık C kodu varmı yada programlamada uzman kişiler yazıp buraya ekleyebilirmisiniz.(C kodu eeprom ile yapılmış bir şifreli kilit devresinede uygun olabilir.)
 
bu proje güzel bir proje ama çalısıp çalışmadıgını bilmiyoruz bir ikincisi malzeme listeside olsa daha iyi olurdu ama bilgilendirdiginiz için teşekkür ederiz ....
 
keypadin aynısını istanbul karakoy pasajında bayrak elektronikte bulabılırsiniz...
 
bu proje güzel bir proje ama çalısıp çalışmadıgını bilmiyoruz bir ikincisi malzeme listeside olsa daha iyi olurdu ama bilgilendirdiginiz için teşekkür ederiz ....



bu devre çalısıyor hatta ben bunu bidaz değiştirip alarm ve PIR sensoru bile ekledım...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst