Şerit Led Güç Tüketimi hk.

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar bu adaptör fan sesi için ne yapabiliriz fansız nereden bulabiliriz ?

Merhaba.Fan sesi,daha büyük çaplı ve nispeten daha düşük devirli fanlarla yer müsaitse değişim yapılıp azaltılabilir.Diğer çözüm besleme voltajını örneğin 12'den 5 volt dc. ye indirmekle sağlanır.Ama 5 volt ile bu fan çalışırken smps çok ısınıyorsa (Adaptör tam yükle çalışıyorsa eğer) o zaman 5 voltla çalışacak olan bu 12 voltluk fandan 2 tane ayni hava debisini tam dengeleyecek şekliyle,bu çalışma yerinde montesine çalışırsınız.

Başka ses azaltma şekilleri fanın önündeki ızgaralar varsa onları kesme yani hava çıkışındaki bu türden ses engellerini kaldırma şeklinde ancak kısmen (azaltabilme) şeklinde de yapılabilir,bu işlem.Asıl olan fan tasarımının en baştan sesssiz olarak yapılmaması problemidir:Bunları sonradan tadilatlarla değiştirmek gerekli.Kolay gelsin.
 
Net bi çözüm yok anlaşılan mecbur fanı iptal edicez.ilginize teşekkür ler saolun
 
Net bi çözüm yok anlaşılan mecbur fanı iptal edicez.ilginize teşekkür ler saolun

Merhaba.Güç kaynağınız bir psu ise ve tam olarak da bunun 1/4’ünü kullanıyorsanız,şu tadiatı yapabilirsiniz.Psu’nun kapağını açıp fanın siyah (şase) kablosunu ayni şekliyle psu şasesine tam bağlı bırakıp diğer 2. kırmızı (Genellikle) kablosunu yan keski ile tam kesin.Fandan gelen bu kırmızı (Veya sarı da olabilir bu) kablo ucunu biraz soyduktan sonra çıkan kablo demetlerinden,en yakındaki bir kırmızı kabloyu (+5volt'u) tam seçilip bunun üzerinden keski ile bir t ek birleştirmesi yapıp elektrik bandı ile kapattıktan sonra desibel seviyesi olarak çıkan ses (Gürültü) epey azalacak,kolayca duyulamayacak seviyeye olacaktır.(Psu’daki bu fanın +12 volt dc yerine + 5 volt dc ile yapılan bu özel tadilatı ile.)

Tda1554q amfi entegresi beslemesinde öncelikle 200 watt çıkışlı bir psu’yu +12 volt dc ile standart haliyle çalışan psu fanıyla birlikte devamlı kullanmaktaydım.Ses kazancı yükseltilmesi esnasında bu fan sesi hop.'den çıkan ses nedeniyle pek de duyulmuyor,ancak müzik sesi bittiğinde,yani amfi tam boşta (Standby’da) beklerken fan sesi rahatsızlık verecek ölçüde (Psu Pentium R serisi ilk çıkan işlemcilerle çalışan anakartlar için,yani tek çekirdekli yavaş işlemcilerde kullanılan,açılması pc’den butonla değil direk (4 uçlu) anahtarla açılıp çalışan eski tipteydi) duyulmaktaydı.Bunun üzerine 2*22 watt amfi stereo çıkışı en fazla 50-60 watt (Max. açılan bir seste) güç gereksinimi olan bu tda’lı amfi beslemesinde,yukarıdaki tadilatı 60/200 watt düşük bir güç kullanım oranında tam kullandığım için de yapabilmiştim.

Ancak 500/500 veya 600/600 watt tam gücü kullanım oranlarıyla ayni tadilatı yapabilmeniz için mutlaka + 5 volt dc. ile çalışan çift fanı bu psu içinde kullanmanız da lazımdır.Aksi takdirde psu’nun çok ısınan mosfetleri gelen soğuk hava ile yeterli soğuyamayacağından kolayca yanıp arızalanabilecektir.Buna çok dikkat edilmesi lazımdır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
arkadaşım internette yazıyodur belli bir değerler ancak şerit ledlerin renk olarak olsun amperleri çok küçük miktardada olsun değişir birde biyasada bir çok şerit led tipi var değişik güçlerde yapılan mesela bir şerit led süs için takılırkemn diğer bir şerit led oldukça iyi performans gösterip çevresini bile aydınlatabiliyor tabikide burada amper değişebiliyor mu
arkadaşım internette yazıyodur belli bir değerler ancak şerit ledlerin renk olarak olsun amperleri çok küçük miktardada olsun değişir birde biyasada bir çok şerit led tipi var değişik güçlerde yapılan mesela bir şerit led süs için takılırkemn diğer bir şerit led oldukça iyi performans gösterip çevresini bile aydınlatabiliyor tabikide burada amper değişebiliyor multimetreden düngün bir şekilde okuyabiliyorsan amperini (W=i*v) formülünden kaç walt gerektiğimi öğrenebilirsin

Tez odevim geregince gunes paneli ile calisan led tasarlamam gerekmekte.
Yarim metre led için ; ledin tek ciplimi cift ciplimi kullanmam gerektigini, gunes paneli kac watt olmasi gerektigini, kac wattlik aku kulanmamiz gerektigini soylermisiniz.
Lutfen bu mesaja geri cevap veriniz
 
İnternette yazıyordur diye bir şey olur mu arkadaşlar yapmayın. Şerit ledin ambalajında yazar metre başına veya 5metre kaç watt lık güç tükettiğini. Mesela 5 metre için 6 watt yazıyorsa güç=akım*gerilim formülünden kaç amper harcadığını buluruz
güç=6W
gerilim=12V
akım=? akım=güç/gerilim
akım=6/12=0,5 amper eder.
Tez odevim geregince gunes paneli ile calisan led tasarlamam gerekmekte.
Yarim metre led için ; ledin tek ciplimi cift ciplimi kullanmam gerektigini, gunes paneli kac watt olmasi gerektigini, kac wattlik aku kulanmamiz gerektigini soylermisiniz.
Lutfen bu mesaja geri cevap veriniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst