Şerit Led bağlantı şekli

Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
83
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar

Bir uygulama için 8 er metreden alt alta 3 sıra şerit led döşeyeceğim. toplamda 24 metre yapıyor.

Bunları 3 sırayı birlikte de yakabilirim 3 sırayı ayrı ayrı da yakabilirim.

Öncelikle bu düzenek için kaç wattlık trafo kullanmam gerekir.

İkincisi ledleri birbirlerine seri bağlamak yerine paralel bağlayark tek bir trafodan beslerken kazancım olur mu. Daha düşük güçte trafo kullanabilir miyim.

Yani direnç olarak düşünüp seri yerine paralel bağlayınca toplam direnci düşürdüğüm için daha düşük güçre trafo kullabilir miyim.

Bu konuyla ilgili tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum
 
Bilakis direnç düştüğünde güç artar.
Yalnız sizin bahsetmiş olduğunuz durumda dirençte bir değişim olmaz.
Şayet seri bağladığınızda uzunluktan dolayı LED leri besleyen iletkenlerin öz dirençlerinden kaynaklanan yada yükten dolayı gerilim düşümünden kaynaklanan bir akım sınırlaması olursa güç düşer denebilir. Bu durumdada sonlardaki LED lerin ışık seviyelerinde sorun olur...
Mantıklı olan uygun güçte güç kaynağı kullanıp paralel bağlamanızdır.
 
Merhaba

8 er metre şeritleri birbirine paralelle.Yani bitiş noktalarındaki r g b uçlarını birleştir..şase ucunu elde etmiş olcaksın..onların yanında da artı uç war zaten.1. 8 metreden 2. ye..2. 8 metreden de 3. ye paralelle...nasıl bi güç kaynağına ihtiyacın olduğunu belirtmem için kullandığın şeridin özelliklerini belirtmen lazım..smd 3528 mi smd 5050 mi? yada başka bi ürün mü? ve metrede 30 led mi yoksa 60 led mi?
 
smd 5050 şerit led.

metrede 30 led var

8 er metreyi ayrı alt alta çekip başlarından klemensle tutturdum. Yani paralel bağlamış oldum.

metrede 0,4 A çektiğini varsayarak 115 W bi üst değeri 120 W lık meanwell trafolarından kullanıcam.

galiba bi problem kalmıyor. Doğrumudur
 
Arkadaşlar benim farklı bir problemim var...
Ben 30 adet şerit led'i vumetre devresinde kullanmak istiyorum. Bunun için her ledden 1 er uç çıkarmam gerek. Bunların hazırlarını bulabilir miyim? Benim için çok önemli eğer bir yol bulabilirde bu şekilde bir şerit led elde edebilirsem çok işimi görecek... bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı acaba? saygılarımla....


Not:
Şerid led'ler seri bağlanamazlar diye biliyorum. Mecbur paralel bağlamalısınız...(Artarda bağlanıldığında da paralel bağlanmış olurlar)
 
Hazır satılanlar paralel ve seri şeklinde zaten. 8 metre tek paralel kol kaç aamper çekiyor bunu hesapla önce? Sonra tut bunları paralel bağla bakalım kaç amper çekiyor. Sonra seri bağla bakalım kaç amper çekiyor. Hepsini kağıt üzerinde hesapla verimi bul gücünü bul sonra ona göre bir trafo seç. Bu kadar yani bunda bu kadar uzun zor bir şey yok.
 
arkadaşlar bnde şerit led var 3 m uzunluğunda 96 tane led var buna kaç amperlik güç kaynağı lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
kardesim 1 metresi 330 mA akımçeker dolayısıyla 990 mA çeker sen 1 amp adaptör takabilirsin...
 
son mesajın üzerinden 2 yıl geçmiş tazelemek gerek :) izninizle sorumu sorayım :
ben 5A lik 12 V 60 W lık bi trafo almak istiyorum. lakin yapmaya çalıştığım proje trafonun tek çıkışına 2 ayrı şerit LED bağlamak istiyorum (sağ tarafa 5m 3528 tekçipli ve sol tarafada 5m 3528 tekçipli).
yani ortada trafo sağa ve sola uzanan kollar şeklinde LED şeritler. sizce herhangi bir sorun yaşar mıyım ??

------------led-------------#(trafo)#-----------led-------------- şeklinde...

2. sorum ise şerit LEDlerin paralel bağlanması genel olarak ne faydası olur ve basit bi şema paylaşır mısınız ? yukarıda belirttiğim proje sanırım paralel . doğru mu düşünüyorum acaba ??
ilgilenenlere şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,650
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst