Şerit Led Adaptör Hakkında

Katılım
3 Eyl 2013
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhabalar. 20 metre kadar 3 çipli metrede 60 ledlik bir şerit led uygulayacağımız alan var. Şerit ledlerin beslemesini 12v 30 amperlik tek bir trafo ile yapsak mı daha iyi olur yoksa ledleri belirli ölçülerde kessek ve ayrı trafolar eklesek mi daha iyi olur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Ledlerin ne kadar akım, voltaj çektiğini söylesen de hesap kitap yapsak :)
 
Ledler metrede 1,2 A çekiyorlar. 20 metrede 20x1,2=24A. Ben bu ledlere 30A adaptörle tek besleme mi yapsam yoksa farklı şekillerde uygun besleme yöntemleri var mıdır? Teşekkürler.
 
ben aynı senin yaptığın gibi ledleri bi reklam tabelasının içine döşedim ve tek bir adaptörle besledim maşşallah hiçbi problemi yok ışıl ışıl yanıyo yavrular
 
20 metrelik ledin ilk kısımları canlı yanarken son kısımları cansız yanmaz değil mi çünkü ledleri döşediğimiz alan vitrin ve bizim için ışık şiddeti önemli.
 
ayrı ayrı adaptör kullanmak daha mantıklı olacaktır sizin için zamanla ledin üzerinden geçen akım pcb nin iletkenliğini azaltır ve ısınma sorunları oluşur ilk andan itibaren başı fazla ışık arkalara doğru ise epey düşük ışık alacaksınız.
 
her 5 metrede beslemeyi ayrı çekmek gerek diye hatırlıyorum. tek beslemede olsa besleme hatları ayrı olacak yoksa led yolu 24A e dayanmaz
 
Valla hocam bugün şerit led satan biryeri aradım net üzerinden bulmuştum 20 metre şerit led siparişi bir adet 32A sigorta bir adette 30A 12 V adaptör siparişi verdim tabiki konuştuğum kişinin yönlendirmesi ile birşey olmaz 20 metreye bağla 30 A dedi tamam dedim. Sipariş yarın elime geçer ben şimdi bu saatten sonra adaptör üzerinden 2-3 kaç (+ - var bilmiyorum oralardan ) varklı kablo çekip şeritide 2-3 parçaya bölüp zenze hocamın dediği gibi aynı adaptörden ayrı beslesem sıkıntı çıkar mı ?
 
Şerit ledi 20 mt. bağlarsanız bakır yollar bi süre sonra kavrulmaya başlar, 5'er mt. olarak ayrı besleme çekin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst