Şerit Led & Adaptör Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Emrahin

Üye
Katılım
4 Ağu 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

3 çipli, metrede 60 tane olan şerit ledden 5 metre alıp 1.70 m, 1.70 m ve 1.60 olarak üçe böldüm. Adaptör olarak led sürücü (SMPS) aldım 12V 10 amperlik. Bu üç parça ledi aynı 10 amperlik adaptöre elektrikçiye bağlattım.


Fakat adaptör çok fazla ısınıyor. Ben elektrikçi genç çocuğun rastgele bağladığını, ya da verimli bağlamadığını düşünüyorum. Çünkü neredeyse el değmiyor adaptöre.Işığın veriminde sorun yok, maksimum seviyede sorunsuz aydınlatma var ama bağlantı şeklinden dolayı adaptörü çok fazla ısıttığını düşünüyorum. Aşağıya ilgili resimleri koydum.


Sizden ricam, bu işlerden, elektrik bağlantılarından anlayan arkadaşlarımız tane tane hangi numaralı ucun adaptörde nereye bağlanması gerektiğini bana yazabilir mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
10 a lik güç kaynagın yeterince güçlü..bağlantıya gelince 123456 ya takılma...+ ları güç kaynağındaki v+ birine bağla, - leri ise güç kaynagın v- nin birine bağla...elinde 3 parça şerit let var..2 ad. şerit ledin + larını v+ ya,- lerini v- ye bağla..ters bağlarsan yanmaz..diger 3. şeritledide güç kaynagın + ve - bağla..bu kadar...
 
Hmm, ledlerde 2 kablo var. Kırmızı olanların tamamını +'ya , siyah olan kabloların tamamını -'ye bağlayacağım anladım. Peki bir şey sormak istiyorum. Eve gidince kontrol edeceğim, eğer kırmızı kablolar +'ya, siyah kablolar -'ye bağlanmamış ise söküp dediğiniz gibi bağlayayım mı?

Bir diğer sorum, +'lar +'ya -'ler -'ye düzgünce bağlanmamış ya da karışık gibi bağlanmamışsa ledler gene çalışıyor mu? Ya da adaptörde ısınma sorunu yaratıyor mu? Çünkü eve gidip kontrol ettiğimde her şey düzgünce bağlanmış ise bu sefer adaptördeki ısınmanın sebebini çözemeyeceğim. En kötü ihtimalle bir 5 amperlik adaptör daha alırım. Led şeritlerden bir tanesini ona bağlarım, belki fazla çekiyordur belki bir şeyleri falan fazla geliyordur..
 
Adaptör her zaman ısınır. Çalışma süresine bağlı tabiki bir de. Yirmidört saat çalışıyorsa ısınması gayet doğal. 12 volt ile çalışan Fan bağlayabilirsin soğutmak için.
 
Güç kaynağın problemli... %60 yükte çalışan güç kaynağının el değmeyecek kadar ısınması normal değil...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst