Şebekeden eve gelen hattın eskimesi

IYILMAZ75

Üye
Katılım
13 Nis 2020
Mesajlar
54
Puanları
6
Yaş
48
Konum
KONYA
Şebekeden eve gelen hattın gerdirme halatı kopmuş.
Rüzgarlı havalarda göz kırpıyor elektrik.
Ev 30 yıllık müstakil bahçeli ev. Bu durumda eve gelene kadar hattın bakımı arızası dağıtım şirketinin sorumluluğunda mıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Normal şartlarda ! sayaca kadar olan besle-
me hattı tedarikçiye aittir ve hertürlü arızanın
giderilmesi onlara aittir.Gelgelelim,burası Türkiye abicim ! ;)
Konya da yaşıyorum, Mepaş a bir başvurayım bakalım ne diyecekler.
Şehir şebekesinden en yakın direkten eve gelen hattın yenilenmesi; 186 Aranıp çağrı oluşturuluyor. Kullanılacak gerdirme halatlı kablo vb malzemeyi kullanıcı kendisi temin ediyor. Gelip bağlamasını ilgili enerji dağıtım firması yapıyormuş.
 
Son düzenleme:
elektrik direiğine kadar olan kısım elektrik dağıtım şirketinin direkten meskene giren braşman kablo abonenin sorumluluğunda bu durumda elektrikçi çağırır braşman kablosunu değiştirtmesini sağlar sonra dağıtım şirektine bağlatırsın geçmiş olsun.
 
Günaydın ;

ELEKTRİK PİYASASI BAĞLANTI VE SİSTEM KULLANIM YÖNETMELİĞİ Madde 10/B göre ;

"Bağlantı hattı kullanıcının tercih etmesi halinde kullanıcı tarafından tesis edilebilir. Bu durumda ilgili kullanıcı tarafından bağlantı bedeli ödenmez. Bunun tercih edilmemesi durumunda kullanıcı tarafından bağlantı bedeli ödenir ve bağlantı hattı dağıtım şirketi tarafından tesis edilir. " denilmektedir.

Bağlantı hattınızın dağıtım firması tarafından yapılmasını isteyebilirsiniz ancak bu hattın bedeli tarafınıza yansıtılır.











 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst