Şebeke olmayan bir kamp alanında Power Plant kurulumu

d_darko

Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Bir proje var da... Projede bir kamp alanına elektrik dağıtılması isteniyor. Paralel çalışacak jeneratörler olacak, tüm alanı bunlar besleyecek. İlerde de Şebeke geleceği ihtimaline karşın, alt yapı da hazır olacak.

Ben yaklaşık olarak gücü hesapladım, 1200kw civarı. Her bir jeneratör tüm yükü tek başına kaldırabilir olacak. Ben 1500kVA 2 adet jeneratör düşündüm. Bir de solar fotovoltaik sistem kurulacak (70kW civarı), o da power plant ile beraber çalışacak. Ayrıca ilerde şebeke de gelecek...

Bu dört kaynak, senkron çalışabilir mi? Jeneratörlerin kabloları nasıl olacak? 2 değil de 4 mü olmalı? Sahada dağınık binalar var. Yani ana güç istasyonundan, farklı kapasitelerde 10-12 binaya elektrik dağıtılacak, 400V 50Hz olarak. Ana güç istasyonundaki ana pano nasıl olmalı?

Bana biraz fikir verebilirseniz sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst