Şebeke Kesintisinden Etkilenmeyen Kontaktör

salihglc

Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
28
Selam arkadaşlar;

Kontaktör bobinine Şebeke gerilimi vererek ana kontakları kapatmak istiyorum ancak şebeke elektriği gittiği zaman da kontakların kapalı kalması gerekiyor çünkü inverter beslemek istiyorum. Yani kontaklar kapalı vaziyetteyken elektrik kesintisi yaşandığında açılıp rüzgar türbininden gelen gerilimi kesmesin istiyorum. Kapalı kontak kullanamıyorum çünkü kapalı kontaklar yardımcı kontak olduğu için üzerinden ana akım geçip kontakları yapıştırmasından korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?

Diğer sorunum ise piyasada ana kontakları kapalı kontaktör bulamamam. Yardımcı kontaklar üzerinden yüksek akım geçmemesi için kapalı ana kontakları kullanabilsem şebeke kesintisi ile alakalı problemim kalmayacak.

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Off-delay timer ilk enerjilendiği anda açık kontağı kapalı, kapalı kontağı açık hale geliyor ve sonrasında enerji kesildikten belli bir süre sonra kapanan kontağı açık, açılan kontağı kapalı hale gelmiyor mu?
evet hocam resimden çok anlamamış olabilirsiniz. Timer şebekeden enerjiyi alınca şebekedeki açık kontağını kapatıyor ve Ups'te bulunan kapalı kontağı açıyor. Şebeke elektrik eksintisinde ise belli süre sonunda şebeke üzerindeki kapamış olduğu kontağını tekrar açıp, Ups hattındaki açmış olduğu kontağı kapayarak kontaktöri Ups üzerinden tekrar enerjilendiriyor. Böylelikle Ups ve Şebeke fazlarını ayırmayı planladım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şebeke elektrik eksintisinde ise belli süre sonunda şebeke üzerindeki kapamış olduğu kontağını tekrar açıp, Ups hattındaki açmış olduğu kontağı kapayarak kontaktöri Ups üzerinden tekrar enerjilendiriyor.
Adsız.png


Kontaklar yer değişmeli gibi geldi bana.
 
Resimdeki şema işini basitçe görebilir
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20211111_162131.jpg
    IMG_20211111_162131.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 21

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst