Şebeke bazli parazitler ve Bilgisayar türü elektronik cihazlar üzerine etkisi

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
cihaza internet bağlı değilken, sıradan işler için ve internetsiz oyunlar için çalışması normal mi
 
İzalosyo transformatörü denedinizmi? Bence deneyin
İzalosyon transformatörü denedinizmi?
 
Son düzenleme:
cihaza internet bağlı değilken, sıradan işler için ve internetsiz oyunlar için çalışması normal mi
İnternet varken veya yokken cok fark ettiğini söylemem. Ama bir küçük hissiyat sanki internet baglamayinca daha iyi çalışıyor gibi. Ama bundan tam emin olamıyorum. Aslında bunuda daha detaylı incelemem lazım. Sunuda düşünmüyor degilim parazit çok varsa modemide etkiler ethernetten de sonuçta elektrik sinyali internete dönüştürüldüğü için illaki etki eder. Wifi ile bağlanınca da aynı yavaşlık hissiyatı oluyor bu arada. Hocam Eğer bunu virüs gibi şeyler ile alakalı söylemek istediyseniz zannetmiyorum. Yinede her fikre açığım
İzalosyo transformatörü denedinizmi? Bence deneyin
İzalosyon transformatörü denedinizmi?
Açıkçası aklımdaki şeylerden biride bu sanırım parazit vs. Transformatör parazit engeller sanirim. Parazitler micro işlemcileri delirten birşey diye biliyorum. Bu transformatörü prize bağlama şansım olur mu ? Bu arada mgazi hocam emc filtresi gondericek bana sağolsun. O gelince deniycem bakalım parazit mi değil mi belli olcak.
 
Son düzenleme:
Yazılım uzmanı olduğunuzu belirtmişsiniz sorunun internetten kaynaklanmadığına eminseniz;
Enerji kalitesi ile ilgili bir sorun yaşadığınızı düşünüyorum. Geceleyin yükler azaldığında gerilim yükselir ve sinüsoidal form kalitesi daha yüksektir.
Double Conversion UPS kullandığınızı belirtmişsiniz bu ups'lerde filtreleme işlemi akülerin şarjı ve anahtarlama devresi sayesinde 50Hz sinüs formuna çevrilmesiyle sağlanır ancak aşırı şarj durumu, sistemin uzun süre devrede kalması ve akü performans düşüklüğü gibi durumlarda kendisini by-pass devresine atıp direk beslemeye geçerler. Çıkış cosfileri 0,9 gibi düşüktür.
Öncelikle UPS'in kendisini by-pass'a atma gibi bir durumu gerçekleştirip gerçekleştirmediği incelenmeli. Aküler kontrol edilmeli.
Online Delta conversion UPS'lerde yukarıda belirtilen dezavantajlar bulunmamaktadır enerji kalitesi çok daha yüksektir. Elinizdeki UPS'i satıp bu UPS'ten alıp deneyebilirsiniz. Sorunun kaynağı şahsımca UPS'dir burada revizyona gitmeden ekstra yapılacak filtrasyonlar havanda su dövmekten farksızdır, sorunu kaynağında bulup yok etmeden çıkışı ekstra filtrelemek takdir edersiniz ki hiçte mantıklı bir çözüm değildir. Diğer önemli husus topraklamadır.
 
Son düzenleme:
İzalosyon trafosu bu amaçla da kullanılır.. Şebeke geriliminden , gürültüden tamamiyle yalıtımlı olur.. Google da biraz araştırma yapın bulabilirsiniz.
Birde yazılımcı siniz galiba benimde bir iki sorum olacaktı!!
Araç can bus sistemine hariçten müdahale edebilir miyim.
 
İzalosyon trafosu bu amaçla da kullanılır.. şebeke geriliminden , gürültüden tamamiyle yalıtımlı olur.. Google da biraz araştırma yapın bulabilirsiniz.
Birde yazılımcı siniz galiba benimde bir iki sorum olacaktı!!
Araç can bus sistemine hariçten müdahale edebilir miyim.

Sorun UPS'in çıkış enerji kalitesi dedim, bypass'a atma durumundan bahsettim. Böyle bir olumsuzluk varken çıkışa izolasyon trafosu koymak ne derece mantıklı ? Bende bunu izah etmeye çalışıyorum. İzolasyon trafosunun size kitabını yazarım. Neden göz göre göre güç kaybı yaşansın ?
 
Herkese merhabalar. Uzun süredir yaşadığım bir problem ile ilgili gerçekten yardıma ihtiyacım var ve belkide hicbiryerde bulamadığım çözümü burda bulurum ümidi ile siz değerli ustadlarla sorunumu paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim cagirmadigim elektrikçi kalmadı. Hepsi sıkıntı yok dedi. Topraklama düzgün çalışıyor. Voltaj düzgün geliyor. Nötr de elektrik yok. Ve sonuç hep hüsran ve bulunamayan çözüm. Üst düzey bir bilgisayarım var. Oyun oynuyorum ve yayın yapmayı düşünüyorum eskisi gibi. Ancak bilgisayar ilginç bir şekilde gece sabaha karsi saat 3:30 - 04:00 gibi olması gerektiği gibi hızlı çalışıyor. Ancak gündüz ve akşam saatlerinde sıkıntı yaşıyorum. Yani bu özelliklerde bir bilgisayar oyunu çok akıcı şekilde oynatması gerekirken sanki birşeyler mouse ve klavyemi çekiyor da yavaşlık oluşturuyor gibi bir hissiyat sunuyor. Tuşlar olması gerekenden daha ağır algılıyor yani belki çok aşırı değil ama bunu hissetmekte zor. Ama elimle bilgisayara verdiğim komutlar ile bilgisayarın tepkisi birbirinden farklı oluyor. Bilgisayar elime yetisemiyor bir nevi ve ekranda renkler olması gerektiği gibi canlı değil. Ancak saat gece 12 yi gectikten sonra kademe kademe daha iyi seviyeye geliyor ve saat 04:00 gibi bilgisayarım kusursuz çalışıyor. Bu saatlerde monitörümden de çok daha güzel temiz görüntü elde ediyorum hatta ses kalitesi bile artıyor. Bunu sadece oyun oynarken değil masaüstünde fareyi hareket ettirince de algilayabiliyoruz. Hatta ben kendim sistem ve ağ uzmaniyim herhangi bir virüs veya yazılım kaynaklı veya internet kaynaklı sorun değil. Power conditioner dedikleri ürünü almanyadan getirttim çok az bir düzelme yaptı ama çözüm olmadı. Online double conversion UPS var oda hiç bir işe yaramiyor. İlginç olan UPS i fisten çekip bilgisayari akuden besleyince bir anda herşey düzeliyor. Cidden kafayı yemek üzereyim. En son aklıma parazitler geldi. UPS ve power conditioner bunu neden çözemedi onuda bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. Hicbiryerde çözüm bulamadım. En son çarem buradaki üstadlar. Şimdiden teşekkür ederim


SORUN OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜN DOGRU PARAZİTLER ETKİLİYOR AYRICA YOGUN OLARAK İNTERNETE YÜKLENMEDENDE KAYNAKLANA BİLİYOR ELEKTRONİK EŞYALARIN EN AZ SEVİYEDE OLDUGU BİR MEKAN YARAT KENDİNE BENCE
 
Sorun UPS'in çıkış enerji kalitesi dedim, bypass'a atma durumundan bahsettim. Böyle bir olumsuzluk varken çıkışa izolasyon trafosu koymak ne derece mantıklı ? Bende bunu izah etmeye çalışıyorum. İzolasyon trafosunun size kitabını yazarım. Neden göz göre göre güç kaybı yaşansın ?
[/QUO
İzalosyon transformatörü kaybı ne kadar?
Bide nacizane fikrimi belirttim, bu kadar alinmaniza gerek yok..peki senin istediğin gibi olsun
 
İzalosyon transformatörü kaybı ne kadar?

Mantıksızlığın birimi olmaz !
Şebeke / Çıkışı kalitesiz UPS / Filtre yada izolasyon trafosu / Bilgisayar mı?
Şebeke / Çıkışı kaliteli UPS / Bilgisayar mı?

Burada kaybın miktarı mı önemli yapılan mantıksızlığın boyutu mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst