Şarjlı vidalama şarj aleti sorunu

O kartin ustunu acip icindeki entegreleri tanimlarmisin?

Buyuk ihtimal lityum sarj devresi olabilir. Hafizali yada batarya sök tak esnasinda koruyucu hafizali bir sey varmi anlariz. Olacagini dusunmuyorum ama emin olmak lazim.
 
elektrikli bisiklet vb batarya bloklarında (40 volt üstü olduğundan) 10P şarj kontrol ve aşırı akım koruma kartları kullanıyorlar, hafıza falan olmuyor, resimdeki de o tarz bir şey olabilir, kartı görmek lazım
 
Kartı acınca içini sizinle paylaşacagim inşallah
 
@serkan_48 biraz hortlatma gibi olacak ama bir sorum olacak aynı cins üründen bende var bataryalarımda sorun yok ama şarj aletim yere düşme sonucunda şarj etmemeye başladı bataryayı takıyorum 5-10 sn kadar şarj işlemi başlıyor fakat sonra kesiyor neden olabilir acaba.
 
@serkan_48 biraz hortlatma gibi olacak ama bir sorum olacak aynı cins üründen bende var bataryalarımda sorun yok ama şarj aletim yere düşme sonucunda şarj etmemeye başladı bataryayı takıyorum 5-10 sn kadar şarj işlemi başlıyor fakat sonra kesiyor neden olabilir acaba.
Şarj aletinin optokuplör kısmının incelenmesi lazım. Hatta her tarafının incelenmesi lazım. Kart kısmının fotoğrafını atarsanız iyi olur.
 
IMG_20220730_165510.jpg
üstadım öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Ben teknik terimlerden falan anlayan bir insan değilim kendi çapımda ufaktan uğraşan bir insanım daha böle basit bir dille tabiri caizse bir salağa anlatır gibi anlatabilirsen sevinirim. He senlemi uğraşıcam arkadaş dersen onuda anlarım. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ekli dosyayı görüntüle 89520üstadım öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Ben teknik terimlerden falan anlayan bir insan değilim kendi çapımda ufaktan uğraşan bir insanım daha böle basit bir dille tabiri caizse bir salağa anlatır gibi anlatabilirsen sevinirim. He senlemi uğraşıcam arkadaş dersen onuda anlarım. Şimdiden teşekkür ederim.
Böyle kısmı olarak reçine ya da silikon türü bir malzeme ile kaplı bir devre görmedim. Komple kaplı olarak gördüm. Sanki içine bir sıvı akmış ya da saçma sapan bir tamir görmüş gibi . Elemanlarda fiziksel bir deformasyon gözükmüyor . Ama bu yeterli değil. Ölçü aleti ile kontrol lazım .
 
Son düzenleme:
Ürün yurtdışından geldi daha henüz tamire gitmedi hiç ilk defa açtım farkında olamadım belki dicem ama öle bi ihtimalde çok düşük içine birşey akmış olması için diorum. Ölçüm aleti ile nereleri kontrol edebilirim. Fişe takınca normal ışıkları yanıyor abes bir durum göremedim sadece ilk mesajda dediğim gibi bataryayı taktığımda 5-10 sn kadar şarj oluyor şeklinde led yanıyor sonra kesiyor. Şarj aletindeki led sürekli yanık vaziyette
 
Başınızı gözünüzü kollayın. Çok fena sallayacağım. Fan çıkışı gözüküyor ana kartta . Fan dönüyor mu ya da besleme gerilimi geliyor mu fan uçlarına. Acaba fan çalışmadığı için mi arıza moduna geçiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,219
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst