Şarjlı Küçük Bosh Süpürge

Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
12
Puanları
0
Yaş
38
Arkadaşlar merhabalar bosh şarjlı süpürge var şarj olmuyor nedendir, acaba böyle bir tecrübeniz oldu mu ?
 
geçenlerde komşunun şarzlı süpürgesinde de aynı sorun vardı. şarz aleti yandığı için şarz olmuyordu. öncelikle şarz aletini kontrol etmeniz gerekir. ölçü aletiniz varsa çıkış geriliminin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. ölçü aletiniz yoksa servise gidip deneme amaçlı şarz aleti alın yeni şarz aletiyle de çalışmazsa içindeki pillerin ömrü bitmiş olabilir.
 
Şarjlı süpürge tamir ettiğim zamanlarda bana gelen süpürgelerin büyük bir çoğunluğunda şarjlı pillerin şarj/deşarj yapamadıklarını yani ömrünü doldurduklarını gördüm. Arızaları, pilleri değiştirerek giderdim. Bazı cihazlarda ise şarj cihazlarının arızalandığını tesbit ettim. Şarj cihazı trafo yanması veya jak kablo kopuğu ilk göze çarpan arızalardan.
 
şarlı pillerin kısa devre olupolmadığına bak. geçen babamların philips marka süpürgesinde yaşadım bu sorunu
 
bence bir bardak su iç ve blue house bh-007 m süpürgeden al(yalnız şarzlı değil ama elektrikli el süpürgesi olarak yerinden çıkabiliyor)
 
Arkadaşlar merhabalar bosh şarjlı süpürge var şarj olmuyor nedendir, acaba böyle bir tecrübeniz oldu mu ?

%90 ihtimal şarjlı pillerin ömrü bitmiştir. Lehim yapabiliyorsanız aynı özellikteki batarya grubunu alıp kendiniz değiştirebilirsiniz.
%10 ihtimal diğer arızalar. Kablo,jack,şarjcihazı arızları.
 
şarzlı piller bitmiştir ama tavsiyem yenisini alırken miliamperi biraz yükseltin
 
Arkadaşların da dediği gibi piller ömrünü yitirmiştir. Bende fakir marka şarjlı süpürge vardı. Şarj olmuyordu. Sitede sormuştum. Sağ olsun arkadaşlar yardımcı olmuştu. Miliamperi yüksek batarya alırsan daha güçlü olur makina. Birde voltmetrenin proplarını pataryanın uclarına değdir ve makinayı çalıştır. Eğer voltaj sıfıra iniyorsa. Pilin ömrü bitmiştir. Bu siteden çok şey öğrendim. Sebep olanlardan Allah razı olsun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst