Şarj olurken çalışmama sorunu.

ercanatnr

Üye
Katılım
19 Ara 2010
Mesajlar
290
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar elimde küçük bir sarjlı matkap var. Normalde çalışan alet şarj olurken çalışmıyor. Bu sorunu gidermek için ne yapmam gerekli
 
bende dandik bi şarjlı var, şarj olurken çalışıyor ama benim aklıma gelen soru şu şarj olurken çalışması mı iyidir yoksa çalışmaması mı?yani şarj olurken çalışması batarya ömrüne olumsuz etki eder mi?
 
şarj olurken çalışmaması iyidir. şarj ucunu taktığınızda normalde kapalı olan swiç açılır ve batarya ile motor arasındaki bağlantıyı keser.
şarj akımı batarya akımının yaklaşık 10 da 1 i kadardır. eğer bu kesme işlem olmasaydı ve bataryanız tamamen boş olduğu durumlarda tetiğe bastığınızda çekilen akımı şarj cihazı karşılayamaz ve sigortası atar yada sürücü tr , trafo vs.. arızalanırdı.
diğer bir şekilde şarj olan cihazın çalışması, motor çalışırken oluşacak gerilim değişimleri bataryayı olumsuz etkileyeceğinden batarya ömrünüde kısaltacaktır.
 
nedendir bilmiyorum ya işin tam ortasında ya da bitimine yakın biter şu aletlerin şarjı zaten:mad: teşekkürler main loop.
 
şarj olurken çalışması kötü yani batarya nakaoul olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst