Şarj direnci hakkında

3 teli birleştirip tek tel gibi saracaksin. Hiç sıkıntı olmaz. Asıl sıkıntı bence bunu igbt ile sürerek zamanı optimize etmelisin. Mesela maksimum menzil icin süre atıyorum 140ms filan olabilir
Anladığım kadarıyla 3 bobin sarımını IGBT ile belirli zaman aralıllarında tetikletip sürmem gerekecek direk kondansatörlere paralel bağlayıp tristör ile sürmem istediğim sonucu almamı sağlamayacak gibi.
 
Bobin, firlatacagin nesneyi ortasında tutmak isteyecek. Yoluna devam etmesi için, nesne bobin ortasını geçtiği anda enerjiyi kesmiş olman gerekir, yoksa yavaşlatır belki de içinde tutar. Hatta 2 bobin olmali. Biri kesince diğeri devreye girmeli. Kapasiten büyük, bence arka arkaya 3 bobini bile sürebilir. Dediğim gibi tam bir optimizasyon çalışması
 
Bobin, firlatacagin nesneyi ortasında tutmak isteyecek. Yoluna devam etmesi için, nesne bobin ortasını geçtiği anda enerjiyi kesmiş olman gerekir, yoksa yavaşlatır belki de içinde tutar. Hatta 2 bobin olmali. Biri kesince diğeri devreye girmeli. Kapasiten büyük, bence arka arkaya 3 bobini bile sürebilir.
Valla sizinle konuştukça ne kadar az düşündüğümü far ettim bu proje üzerinde sizinle konuştukça aklıma daha güzel fikirler geliyo.
 
Mekanik Ding dong kapı zili alip içindeki selonoid ile ufak denemeler yaparsan ufkun genişler. 16-35 volt kondanstorler ile deneme yapabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst