Şarj direnci hakkında

yabancı bir site var bulursam sana link atayım, birden fazla yolu var, bir ara ilgilenmiş incelemiştim, error verdiğim için şimdi herşeye ara verdim.
Çok teşekkür ederim atarsanız sevinirim.
 
500w halojen ile aynı süreyi tutturabilirsin.
 
Kondansatör 40 milifarad mı ? Bu kadar yüksek kapasitelerde kıyıcılarla şarj edildiğini gördüm. Direnç ile de yapılabilir ama değeri çok büyük çıkıyor. Tristör ile yavaş şarj edilebilir.
 
Benim fikrim teli 3 e bölüp sargiyi 3 tel paralel yapmak
Sargıyı tek parça 300 metre sarmam DC gerilimde anlık bir boşalmada bana sorun çıkarır mı acaba. Yoksa dediğiniz daha mantıklı geliyo. Ancak benim korkum telin eşit uzunlukta olmayıp farklı direnç değeri göstermesi. Böyle bir durum mümkünmüdür acaba?
 
Tek parçada enduktans yüksek olacak, direnci de yüksek. Boşalması 1.5 saniye. 1.5 saniye çok uzun zaman. Mermi kaç metre gider o sürede.
 
Tek parçada enduktans yüksek olacak, direnci de yüksek. Boşalması 1.5 saniye. 1.5 saniye çok uzun zaman. Mermi kaç metre gider o sürede.
Bu 3 parça bobinin eşit uzunlukta ve aynı direnç değerine sahip olması gerekecek anladığım kadarıyla. Yapacak olduğum bu sarımları aynı anda biribirine bitişik sarmam herhangi bir sorun teşkil edermi acaba.
 
3 teli birleştirip tek tel gibi saracaksin. Hiç sıkıntı olmaz. Asıl sıkıntı bence bunu igbt ile sürerek zamanı optimize etmelisin. Mesela maksimum menzil icin süre atıyorum 140ms filan olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst