Şantiyede Elektrik Mühendisliği

Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
33
arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı, bir elektrik mühendisi olarak şantiyede çalışmak bana neler katar ? iyi bir seçim olur mu başlangıç için ?
 
Ne şantiyesi ?Apartman ise,fazla işe taramaz.Hastane,5 yıldızlı turistik tesis,büyük AVM gibi gücü 1600-2000 kVA gibi şantiye ise,çok yararlanabilirsiniz.
 
Türkiye şartlarında şantiye mühendisi olmak daha iyi diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de iş sahaları genellikle elektrik üzerine ve şantiye ücretleri normal fabrikada çalışma ücretlerinden daha yüksek. Ayrıca şantiyede mühendislik yaptıkdan sonra piyasaya çıktıgınızda çok daha rahat iş bulma imkanınız olur. Şantiyenin dezavantajı bence evli bir insana göre değil. Şantiyede çalışmak istiyorsanız Fahri Bey'in dediği gibi büyük işlerde çalışmak gerek buralarda kendinize katacağınız şeyler elektrik projesi nasıl çizilir,proje okuma,kablolar,trfolar,ayırıcılar,kesiciler bunların çalışma mantıkları seçimleri,kompanze bilgisi butür bilgileri öğrenirsiniz. Şahsen ben kendim fabrika ortamında çalışıyorum fakat Elekttrik-Enerji söktöründe çalışmak isterdim.
 
Forumda benzer konu tartışıldı..
başlangıç için kötü bir seçim, benim tavsiyem proje planlama mühendisi olarak başlayın.
 
forumda araştırdım fakat bulamadım, çalışma temposu benim için çok sıkıntı değil, iyi bir başlangıç olabileceğini düşündüm
 
İnsanlar şantiyeden kaçmaya çalışır biz mühendisler ise balıklama atlarız. Bana göre bir mühendisin en son çalışacağı yer şantiye olmalıdır. Herkes kazanımlara bakıyor ama kayıplara bakan yok. Öncelikle sorum ailesinin ekonomik durumu iyi olan çocuğun şantiyeci olarak çalıştığını gördünüz mü? Çok çok zayıf ihtimal. İkincisi ülkede gerçek anlamda mühendislik yapılıyor mu? Hele ki şantiyede nasıl mühendislik olacak, deneyim derseniz o zaman sizinle aynı dönem çalışan teknikerden ne fazlanız olacak? Bu sebeple adamlarda diyor bu mühendisler ne işe yarıyor? Mühendisliği gösterebilecek bir yapı olması lazım ama şantiyecilikte çok zor bu. Bir kaç sene sonra para işlerine gömüleceksiniz ve daha sonra açacaksınız bir taahhüt firması teklif,hakediş, ödeme, karşılıksız çek, rüşvet çarkında bir ömür geçilecek. Bu sırada hep çalışma hep yoğun tempo insanlıktan çıkan bir hayat olacak, yalan ise başucunuzda duracak. Konuşma tarzınız ve giyinme tarzınız bile değişecek. 50 yaşında bir doktorun duruşu ile 50 yaşında şantiyecinin duruşuna bakın. Aradaki farkı görmek çok zor değil.

Kazanımlar, ilk işe girerken fazla mülakatla uğraşmayacaksınız. Ücretinizde diğer alanlarda çalışandan kötü olmayacak. İlerde kendi işinizi kurmanız kolay olacak ve yurt dışında dolar kuru sayesinde belli bir birikim sahibi olacaksınız. Zenginde olmayacaksınız tabii.

Kaybedilenler, sosyal yaşam, aile yaşantısı, arkadaş çevreni kaybetme, sosyal ve kültürel açıdan körelme, düşük kaliteli bir yaşam tarzı, aşırı temponun getirdiği sağlık problemleri, sorunlu evlilik vb.

Neyse sen bilirsin. Yaşayarak gör.
 
peki bir elektrik mühendisi için siz nereden başlamayı önerirsiniz?
 
bence şantiyeci olmak çok mantıklı bir seçim değil nedeni derseniz şantiyecilige başlarsanız hayatınız boyunca şantiyeci olarak kalırsınız parasal konuda bakarsanız şantiyecilige başladıktan 3 yıl sonra istediğiniz parasal konuya ulaşırsınız tabi bu bilgi ve sahada yaptığınız işle orantılı bir kavram .bence yazılım otomasyon firmalarından yada bulabiliyorsanız ARGE İLE BAŞLAYIN:)
 
Otomasyon, haberleşme falan demiyecem, onlarında cılkı çıktı (çünkü bir çok küçük firma , büyük firmaların taşeronu olarak piyasaya çıktı, dönemlik ve ucuz iş gücüne düştü bu sektörler). Bir nebze enerji sektörünü tavsiye edebilirim. Oda gidip santraller de çalışmak değil, elektrik piyasasında çalışmalısın, epiaş, pmum , fiyat teklifleri gibi alanlarda iş bilmeyen çok insan var. Bu alanda kendini geliştirirsen şirketlere danışman olursun. Hem yaşam standardın yüksek, hem kendine ayırabileceğin vaktin çok olur.
 
peki aydınlatma sektörü hakkında ne düşünüyorsunuz, çünkü aydınlatma şirketinde ar-ge bölümünde bir iş fırsatı var elimde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst