Şantiye kompanzasyonu

unilione

Üye
Katılım
29 Eki 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
37
çalışırken kompanzasyonunda sorun yoktu fakat 3 gündür çalışma yapmiyoruz bu 3 gündür endüktif değer çok yükseldi sadece şantiyede bina elektrik çekiyor fazın birinden alınmış buzdolabı,lamba vs var sorunu nasıl çözebilir röle Entes rg 8t
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Röleniz,referansını tek fazdan alan tip olduğu için,etkili bir kontrol yapma şansınız yoktur.Ya çalıştırdığınız cihazlara münferit kompanzasyon uygulayacak veya,rölenizi,3 fazdan referans alan röle ile değiştirip,kompanzasyon tesisatını yeniden düzenleyeceksiniz.Duruşunuz uzın sürecek ise,kompan- zasyon tesisinizi yeniden düzenlemek dışında çözümünüz yok.
 
Değerleri ay başından itibaren hesaplarsanız endüktif ve kapasitif oranların takibini daha net yapabilirsiniz. oranları günlük takip ettiğiniz için yüksek değerler görmeniz normal. şantiye çalışmaya başladığı zaman değerler zaten düşecektir. tabii çalışma yoksa Sn. Fahri Bey'in dediği gibi kompanzasyon sisteminizde revizyon yapmalısınız.
 
böyle durumlarda sadece kullanılan faz kompanze edilemez mi?şantiye için kullanılan faza bir adet monofaze kondansatör bağlansa sisteme verim alınabilir mi?
 
böyle durumlarda sadece kullanılan faz kompanze edilemez mi?şantiye için kullanılan faza bir adet monofaze kondansatör bağlansa sisteme verim alınabilir mi?

Reaktif sınırların soygun amacıyla bu kadar daraltıldığı bir ortamda bir adet kondansatörle sınır içine dönmek zor, bir de sayaç OG de ölçüm alıyor ise-belirtilmemiş..Düşük kapasiteli ve her fazda birkaç kademeli bir cihaz gerekir.
 
bizimde böyle bir sorunumuz olmuştu şantiyede buzdolabı motorlarında kullanılan 16 mf'lık daimi tip kondansatörle o fazı kompanze ederek sorunu çözdüm.
 
3 fazdan ölçüm alan röle takamazsanız eğer yükü akım trafosunun ölçüm yaptığı faza bağlayacaksınız. Bagladıgınız faza monafaze kondansatörleri dizerseniz sorun çözülür. Yada kompanzasyonu kapatıp bireysel kondansatör baglayacaksınız alıcılara.
 
Benimde bir sorum olucak şu anda şantiye elektriğine bağlı entes RG-5T güç rölesi mevcut fakat şantiyede kullanılan aydınlatma ve makine sayısı bakımından %90 monofaze cihazlar var.Faz aralarında ki orantısısız güç çekiminden dolayı kapasitif oranı %45 seviyelerinde.
Acaba reaktif güç kontrol rölesini değiştirmeden trifaze olan kondansatörleri monofaze kondansatör bağlasam ne olur? Yada kondansatörün çıkışı olan R-S-T fazlarından 2 tanesini çıkarsam ve kondansatör 1 faza yüklense nasıl bir sonuç elde ederim?
 
RGK rölenız,i tek fazdan alıyorsa, oakım trafosunun baglı olmadıgı fazlarda cekılen yüklerı RGK algılamıyacakdır, Üç fazlı ise, grup devreye alsada, tek fazdakı kondansatörü algılamıyacakdır. Kaldıkıki, hangı fazda yük olacagını kestirmek çok güçdür, en iyi düzenleme, üç fazlı RGK ve monofaze kondansatör grupları olacakdır.
 
Bu durumda 3 fazdan refarans alan röle en iyi çözüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst